9/05/2016

Teit Meistä Kauniin


Nämä kynnet laitoin vähän erilaisempaa iltaa varten. Helmikuussa sain napattua kaksi lippua Apulannan Teit Meistä Kauniin -ensi-iltakiertueelle Joensuuhun. Sunnuntaina oli vihdoin elokuvaillan aika. Oma Apulanta -historia on alkanut ala-asteella Heinola 10 -albumista. Vuosien varrella olen kuunnellut bändiä epäsäännöllisen säännöllisesti, viime vuodesta alkaen taas enemmän. Nuo sanoitukset kun ovat alkaneet upota vanhemmalla iällä vähän eri tavalla kuin lapsena. 

Tiesin, että ensi-illassa tulisi erittäin todennäköisesti olemaan mahdollista tavata bändi, joten otin mukaan Heinola 10 -albumin kansilehden. Bändin luokse oli melkoinen tungos ennen ja jälkeen elokuvan, mutta juuri ennen poikien lähtöä E sai uskaliaampana ihmisenä haettua nimmarit Tonilta ja Sipeltä. Tilanteesta teki ainutlaatuisen se, että tällä kertaa oli mahdollisuus saada myös Tuukan nimmari levyn kanteen. Joten nyt ala-asteella ostetun levyn kannessa on kaikkien levyllä soittaneiden nimmarit - hurjaa. Sekä Sipe että Toni kommentoivat kansivalintaa ja totesivat, että tätä tulee harvoin vastaan. Elokuva oli hyvä. Pakko myöntää, että Apulantaa paljon kuunnelleena saatan olla vähän puolueelinen, mutta harvoin kuitenkaan pidän suomalaisista elokuvista. Jos Apulannan tarina kiinnostaa yhtään, niin tästä elokuvasta saa varmasti paljon irti. Soundtrack oli huikeasti toteutettu ja tuki tarinaa. Elokuvan myötä monet lyriikat ja tarinat kappaleiden takana aukesivat ihan eri tavalla. Kaksituntinen oli myös täynnä tuttuja kasvoja, sillä esim. suomalaisia muusikoita, ja näyttelijöitä oli hauskasti mukana eri rooleissa. Kotona kävi ilmi, ettei oltu bongattu kumpikaan kaikkia. Apulantaa näyttelevät pojat olivat myös kaikki juuri oikeassa roolissa, todella huikeita suorituksia. Elokuvan päätyttyä oli pieni livemusahetki, jossa soitti elokuvan Apulanta ja sitten se ihan oikea Apulanta. Roope Salminen totesi, että voitte auttaa elokuvaa kertomalla siitä kavereille. Blogi on yksi tapa miten haluan kertoa kavereille, mutta Joensuun ollessa viimeinen ensi-iltakiertueen pysäkki, olivat elokuvapaidat 10€ kappale. Joten me E:n kanssa saatettiin hieman uusia vaatekaappia..Vasemman yläkulman paita on tosin täysihintainen Apulannan Valot Pimeyksien Reunoilla -paita, mutta se itseni oli pakko saada. Tämä oli oikeasti hyvä elokuva, ette tule pettymään!


Essien Tribal Text-Styles on kotiutunut itselleni kesän Saksan matkalta. Vaikka Essiet ovat aina hurjan mahtavan laatuisia, tämä lakka teki pienen kolauksen tuohon jatkumoon. Kaksi kerrosta riitti peittävyyteen hyvin, mutta lakan levittäminen vaati tarkkuutta. Itsestään lakka ei siis itseään lakannut.


Halusin tummiin kynsiin jotain väriläiskiä, joten käytin reippaasti aikaa leimadecalien tekemiseen. Teen aina muutaman varakappaleen, joten aikaa menee aina hetki kauemmin. Vaikka Messy Mansionin Decal Matiin tottumisessa meni hetki, on sen käyttö nyt alkanut sujua. Leimat tarttuvat tehokkaasti kiinni, kun osaa ajoittaa eri vaiheet oikein. Tässä vaiheessa olisikin varmaan syytä koputella puuta..Decaleita tein tällä kertaa kolme per käsi. Halusin niiden olevan pääosassa, mutta samalla nähdä myös tuon Essien uuden lakan. Jälkeenpäin kynsiä katsellessa tuntuu, että todella onnistuin decalien kanssa, nopeasti katsottuna ei nimittäin voi olla ihan varma, että onko kyseessä water vai stamping decalit.Nyt on pakko sanoa, että olen todella tyytyväinen kynsien lopulliseen ilmeeseen, vaikka kynsinauhat näyttävätkin taas vähän kärsiviltä (tehohuomiointi alkakoon). Kun lakkailusta on tullut pidettyä enemmänkin taukoa, on kiva huomata, että homma sujuu itseltä edelleen. Vaikka lakkaukset eivät aina olekaan niin aikaa vieviä kuin nämä tai yleensä monimutkaisia, niin on mukava olla taas "pelissä mukana". Nyt aluksi ei olekaan tarkoitus lakata kynnet joka toinen päivä, jos nyt kerran tai kaksi viikossa näin alkuunsa!


Kyllä vai ei? Olisitteko itse tehneet decalit vielä noille kahdelle kynnelle?

Essie - Tribal Text-Styles
KIKO - Mint Milk (389)
KIKO - Canary Yellow (355)
China Glaze - Flip Flop Fantasy
China Glaze - Bottoms Up
OPI - Do You Have This Color In Stock-Holm?
KBShimmer - For Sail By Owner
Born Pretty Store - BP-L029
Konad - Black

6 kommenttia:

 1. Kaunis lakkaus! Tuo tumma Essie ja kirkkaat aksentit toimii loistavasti. :)

  Vitsit että vieläkin harmittaa, kun missasin jotenkin täysin tämän koko ensi-iltakiertue homman ja huomasin asian, vasta kun oli totaalisesti liian myöhäistä. Olisi ollut varmasti huippu tapahtuma! Pitää kyllä ehdottomasti käydä sitten ihan vaan normaalisti elokuvissa tuo katsomassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)

   Voi ei, harmi, että tuo meni ohi. :( Onneksi leffa tulee teattereihin kohta ja Apulantaa voi mennä Kerubiin katsomaan marraskuussa ;)

   Poista
 2. Nää on tosi nätit! Ja mun mielestä ainakin paremmat niin ettei decalit ole joka kynnellä :)

  Ja tuon leffan oon kyllä ajatellut käydä katsomassa, ja nyt kun ylistit niin en kyllä enää jättäisi väliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hahah, hyvä, että mainostus toimi :D

   Poista
 3. Kivat kynnet!

  Mä olin suunnitellut myös meneväni katsomaan leffan, ja nyt kun sitä kehuit niin ei ainakaan yhtään vähennyt kiinnostus sitä kohtaan. Oma Apulanta-suhteeni ei ole aina ollut yhtä antoisa kuin nykyään. Teini-ikäisenä miltei vihasin Apulannan musiikkia, enkä edelleenkään välitä siitä pahimmasta angsti-punkista, joka toisille ehkä edustaa sellaista "vanhaa, hyvää Apulantaa". Mä tykkään sit lähinnä vain tästä aikuistuneemmasta "myöhäis-Apiksesta", sekä Tonista ja Sipestä nykyisellään. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdottomasti suosittelen edelleen, ollaan itse mietitty myös, että pitäisikö käydä katsomassa vielä ihan leffateatterissa äänentoiston takia :) Apista se on myöhäis-Apiskin! :D

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...