4/23/2016

Kevätsiivous


Helmerin jämähdettyä tietokonepöydän nurkkaan talteen muuton jäljiltä, löytyi nyt lopulta hyvä aika käydä kynsilakat kunnolla läpi. Yksi kerrallaan nostelin laatikot ruokapöydälle päivänvaloon ja tietokoneen niiden viereen. Jos olin päätöksestä epävarma, googlettelin vielä swatcheja tai selasin omia postauksia läpi. Lopulta sain karsittua lakoista puolet pois.

Koska lakkailuharrastuksesta on tullut pidettyä taukoa, tai ainakin lakkailutahti on hidastunut, oli päätöksenteko aikaisempaa helpompaa. Luulen, että harvemmin kynsiä lakatessa huomaa, että mitkä lakat oikeasti ovat ne olennaisimmat osat omassa kokoelmassa. Esimerkiksi OPIn violetit oli todella helppo jättää laatikkoon, koska tiedän käyttäväni niitä ihan liiankin kanssa. Toisaalta taas karsin China Glazen kauniita lakkoja pois, koska niitä ei vain tule käytettyä. China Glazen Ahoy! on esimerkiksi todella kaunis, mutta kynsillä en muista käyttäneeni sitä kertaakaan. Tosin vaikka aiemmin uhosin laittavani kaikki China Glazet eteenpäin, jäi niitä silti vielä laatikkoon. Vaikkakin paljon aikaisempaa vähemmän.


Muutama päivä siivouksen jälkeen törmäsin edullisiin Color Clubin lakkoihin. Aikani selasin niitä, kunnes päädyin toteamaan, että halvasta hinnasta huolimatta lakoissa ei ollut mitään niin kivaa, että puolityhjiä Helmerin laatikoita kannattaisi niillä ruveta täyttämään. Kyllä - kevätsiivous antaa mahdollisuuden uusia kokoelmaa. Mutta sen sijaan, että ostaisin monta melko kivaa CC:n lakkaa, aion laittaa tilauksen esimerkiksi Harlow & Co. :lle ja tilata niitä superihania lakkoja pari kappaletta. Muutama uusi Picture Polish, ILNP tai Glam Polish tulee paljon varmemmin käyttöön.

Ehkä laatikkoon jäi pyörimään turhan monta neon-vaaleanpunaista siihen nähden, että kuinka paljon niitä oikeasti käytän. Mutta toisaalta laitoin epäröinnistä huolimatta eteenpäin KBShimmereitä ja sellaisia OPIn lakkoja, joista luopuminen tuntui hieman pahalta. Olenpahan kuitenkin taas askelta lähempänä sitä kynsilakkavarastoa, josta voi nostaa minkä tahansa lakan aivan innoissaan siitä, että saa lakata kynnet juuri sillä lakalla.

Kuinka usein te siivoilette lakkavarastoja? Tilaatteko tilalle uusia?
_________________________________________________________________________

Some random thoughts about the fact that I got my nail polish stash cleaned up. I did it, even though it meant giving up some really beautiful nail polishes. Now I'm thinking that it's okay to place an order for example to Harlow & Co. and order few Picture Polishes, ILNPs or Glam Polishes.
_________________________________________________________________________

6 kommenttia:

 1. Mä karsin kokoelmasta n. 60 lakkaa pois, mutta silti on fiilis, että ne pitäisi käydä uudelleen läpi ja karsia lisää. Siinä on vain aina suuri pelko, että mitä jos tekeekin mieli lakata juuri sillä lakalla, jonka laittoi eteenpäin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jo iso määrä. Jep, se siinä aina jää pelottamaan.. "Entä jos.." :D

   Poista
 2. Mä tein tässä kuussa myös kevät siivouksen ja sain 100 lakkaa myyntiin, mutta siinä on niin paljon projektia että en ole vielä saanut niitä kirpalle asti... Ja samalla tulee tietenkin tilailtua uusia eli eipä tässä silti oo varastot päässeet pienenemään. :-P

  Mä oon Ahoy!-lakoista samoilla linjoilla.. Omistin sen joskus ja se oli ihastuttavakin mutta se ei silti ehkä kuulunut mun kokoelmiin. Koristearvoa sillä olisi ollut paljonkin näyttävyydessään, mutta lakkausarvoa vähemmän taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuui mikä määrä :D Se on kyllä nätti, mutta sen satunnainen koristelemiseen käyttö ei ole vaan tarpeeksi :(

   Poista
 3. Juuri tänä keväänä siivoilin lakkalaatikkoa. Noin 150 lakkaa jäi silti jäljelle. Kolmisenkymmentä lähti etsimään uusia koteja tai suoraan roskikseen. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan näitä kevätsiivoajia siis muitakin! :D

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...