10/16/2015

Blogi-ilta Botanialla


Lokakuun alussa (7.10.) oli Joensuussa pitkästä aikaa järjestetty blogitapahtuma. Onpahan hienoa, että Joensuussakin saadaan ainakin muutaman kerran vuodessa tällaisissa tapahtumissa käydä, muuten kun nuo tuppaavat asettumaan tuonne pääkaupunkiseudulle. Tapahtumaa varten tekemäni kynnet löytyvät täältä, teema kynsiin tuli tapahtumapaikasta. Paikka olikin vähän tavallista erikoisempi, sillä kokoonnuttiin Joensuun kasvitieteelliseen puutarhaan eli Botaniaan. Vähän hävettää myöntää, että nyt asun Joensuussa viidettä vuotta ja vasta nyt kävin Botaniassa ensimmäistä kertaa, hupsis.

Tapahtumaa oli järjestämässä Greenstreet.fi, Greenstreet JNS, Ompelimo Rokita ja tietysti Botania. Iltama ei siis aivan täysin ole kynsibloggaajan perinteisin blogimiittailu, mutta mitäpä sitten. Uusia kokemuksia! Ja niitä uusia kokemuksia todellakin riitti aina raakakakun maistelusta pelottavaan perhoshuoneeseen ja raakasuklaan valmistamiseen.


Oma ilta starttasi noin varttia vaille kuusi kun Annie ja Katjamaria kurvasivat autolla pihaan ja eikun nokka kohti Botaniaa. Paikan päällä iltaa jatkettiin järjestäjien esittäytymisellä sekä raakakakkua syömällä. Omalta lautaselta löytyi pala puolukkakakkua. Otinpa aika riskin, koska raakakakkua en ole ennen maistanut ja puolukka ei kuulu omiin suosikkeihini. Aluksi kakku maistuikin aika erikoiselta, mutta totuttelun jälkeen voin kyllä todeta, että hyväähän se oli! Ainut harmitus oli se, että kookos maistui kakussa aika selvästi ja se ei kyllä omiin lempparimakuihin lukeudu. Mutta kakku on aina kakku. Puolukkakakun lisäksi tarjolla oli Snickerskakkua, mikä tekikin kauppansa tehokkaasti ennen kuin itse pääsin kakkupalaani valitsemaan. Kakun kanssa (alkoholittomana) alkumaljana oli KontioMehun Lehtikuohua, mikä oli kyllä ehdottomasti omaan makuun. Samaan settiin vedettiin vielä osallistujien esittelykierros, pääsinpä taas tavaamaan blogini nimeä. On se hienoa valita nimi mitä ei itsekään osaa sanoa.Tästä siirryttiin sujuvasti Botanian esittelykierrokselle. Kuvasin koko illan puhelimella, vaikka järkkärikin laukusta olisi löytynyt. Mutta kännykällä homma nyt vaan oli helpompaa ja pääsipä kunnolla testiin sekin. Kuvia illalta tallentui 104 ja videoita kaksi. Suurin osa näistä kuvista on pääväriltään vihreitä, kuinkas sattuikaan. Suurimpia hittejä kierroksella olivat perhoshuone ja Juuso. Itse olin jo etukäteen ehtinyt panikoida kavereillekin Botaniasta löytyviä perhosia. Olen vähän luonnonoikku ja näen perhoset lähinnä lentävinä karvatoukkina. Ovathan ne siivet kauniita, mutta muuten tuppaavat olemaan itselle vähän nounou. Kun vierestä lensi HIEMAN suuri perhonen, piti ehkä vähän kyyristyä. Säästyin kuitenkin suuremmalta häpeältä enkä huutanut perhosten tehdessä lähempää tuttavuutta. Juuson kanssa koinkin suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta. Juuso on 25-vuotias hevarineiti, kultatöyhtökakadu. Meille Juuso ei oikein innostunut höpöttelemään, mutta sekin neidiltä onnistuu. Juuson sanavarastoon kuuluu perinteisempien sanojen lisäksi myös kirosanoja, innostuipa taannoin kiroilemaan ihan presidentillekin, hupsista vaan.

Mitäpä sitä muuta raakasuklaan valmistukseen tarvitseekaan?
Iltaa jatkettiin raakasuklaakurssilla. Jokaisessa pöydässä oli kaksi suklaanvalmistukseen tarkoitettua "pistettä" ja siitä sitten vaan ohjatusti hommiin. Raakasuklaata en ole aikaisemmin syönyt saati sitten valmistanut, joten mielenkiinnolla alettiin hommiin. Enpä muista ikinä raastaneeni mitään noin iloisena kuin tässä Katjamarian tallentamassa kuvassa, mutta oli tuossa kyllä kahdelle hommaa ihan riittämiin. Ongelmana suklaan valmistamisessa oli ohje lisätä ainesosia "oman mielen mukaan". Muutenhan tämä olisi ollut ihan ok, mutta kaikki aineet olivat itselle vieraita ja niiden keskenään sekoittaminen vielä vieraampaa. Kunnialla saatiin suklaata ulkonäöltään muistuttavia tapauksia aikaiseksi, mutta maku olikin sitten aika kaukana totutusta. Ehdottomasti pitää vielä päästä maistamaan jonkun ammattilaisemman valmistamaa raakasuklaata, koska tämä oma kokkailu ei nyt oikein vakuuttanut. Poikaystävä oli otettu tuliaisiksi tuomistani suklaista siihen asti, että pääsi maistamaan - ei tainnut nyt minun keittiötaidoistani mies vakuuttua.Ennen illan päättymistä Joensuun Eco Beauty vielä esittäytyi ja kuultiin enemmän luonnonkosmetiikasta. Kotiin lähtiessä saatiin tapahtumasta mukaan runsaat goodiebagit, joista todellakin löytyi vaikka ja mitä. Goodiebagista löytyi tuotteita esimerkiksi seuraavilta tapauksilta: Punnitse & SäästäLushLavera ja Esse. Punnitse & Säästä -pussista löytyi karkkien lisäksi Hurraw! -huulirasva, mitä en ollutkaan aikaisemmin päässyt kokeilemaan. Nyt ihana vaniljainen rasva on taskussa mukana. Lushin tuotteet toivat taas uusia tuoksuja asuntoon, ihanaa! Itseasiassa salaa toivon, että seuraava vierailu Lushin liikkeeseen on jo ihan kulman takana odottamassa. Laveran rasvat ovat aina toivottuja ja mielenkiinnolla odotan, että pääsen ensimmäistä kertaa ikinä kokeilemaan Essenkin tuotteita. 


Kuva poikaystävän nappaama
Kun illan päätteeksi astuttiin ovesta ulos, saatiin kylmän illan lisäksi nauttia vihreästä taivaasta revontulien merkeissä. Siitä matka jatkuikin nopeasti kotiin, lämpimät vaatteet päälle, viltti ja kaakaolla täytetty termari reppuun, poikaystävä mukaan ja seuraava tunti meni nurmikolla istuskellen ja revontulia katsellen. Samanlaisia revontulia en ole ikinä päässyt aikaisemmin näkemään, joten olipahan harvinaisen hieno ilta! Yllä oleva kuva on poikaystävän nopeasti kännykällä ottama. Taivaalla tapahtui paljon enemmän, mutta on aika hyvin, että kännykkä halusi tallentaa tämänkin verran hienosta illasta.
_________________________________________________________________________

On the end of October there was a blog event here in Joensuu. It's quite nice to get to go to those events at least few times a year. Many times those events are kept only on the Helsinki -area. Our evening consisted of eating some rawcake, making rawchocolate by ourselves and seeing the botanical garden where the evening was held at. The evening was put together by Greenstreet.fi, Greenstreet JNS, Botania and Ompelimo Rokita. You can see the nails I made for this event in here. Making rawchocolate wasn't hard, but since I didn't have any prior experience it was hard to decide how much of every ingredient you should use to make it taste good. We got an amazing goodiebag with us which held so many wonderful things. The night was really fun and it ended in the best way possible. I went home, changed my clothes to a warmer set, took a blanket and hot chocolate with me and went to a nearby park with my boyfriend to watch northern lights which were the best I've ever seen. The last photo is taken by my boyfriend.
_________________________________________________________________________
En hyödy linkkien klikkaamisesta.

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa tuo teijän ilta mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä oli, paljon uutta asiaa! :)

   Poista
 2. Ihana raastamiskuva! :) Kiitokset taas kerran mahtavasta seurasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, iloinen raastaja :D Kiitos myös sinulle! :) <3

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...