11/04/2014

Progress


Taannoin siivosin tietokonettani. Itsellä on paha tapa kerryttää työpöytä täyteen tiedostoja, lisäksi blogiin tulevat kuvat vievät eri vaiheissaan tilaa ja sotkevat kansioita. Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja lajittelin kaikki tuhannet kuvani siististi määrättyihin kansioihin. Jätin melkein jokaisista tekemistäni kynsistä kuvat talteen, joitain vanhoja saatoin poistaa. 


Olen ennenkin avautunut siitä, että kynsiharrastus on siinä mielessä melko kuluttavaa, että vaikka kokisit onnistuvasi jossain todella hyvin ja tehneesi juuri vuosisadan kynnet, niin joku tekee sen aina paremmin. Jos joku haluaa nyt tulla ja sanoa, että harrastaa 100% vain itsensä mieliksi ja takia ja kynsiblogikin on olemassa vain ja ainoastaan siksi, että tehdyt kynnet pysyvät siististi tallessa, eivätkä muiden mielipiteet kynsistä kiinnosta, niin selvä. Mutta miksi blogisi on sitten julkinen etkä esimerkiksi talleta kuvia vain tietokoneesi kansioihin? Uskallan edelleen väittää, että kynsiharrastuksessa supertärkeä osa vuorovaikutus muiden kanssa. Kynsistä halutaan saada palautetta, jakaa ideoita ja yleensäkin keskustella tästä melko spesiaalista harrastuksesta toisten kanssa. Eikä siinä ole omasta mielestäni mitään väärää, päinvastoin. Mutta kukaan tuskin pitää kynsiblogia sen takia, että kukaan ei vain kiinnittäisi mitään huomiota tehtyihin kynsiin.

Mutta tästä päästään taas alkuperäiseen pointtiini eli siihen, että itse huomaan välillä sen kuinka turhauttavalta tuntuu välillä kokea onnistuneensa todella ja sitten tajuta, että nämä kynnet eivät todellakaan olleet mitään verrattuna henkilöiden a, b, c ja d kynsiin eivätkä kynnet keränneet taaskaan suurta määrää kommentteja. Joistain tämä saattaa tuntua tyhmältä ajattelumallilta ja myönnän kyllä, ettei se ole mikään suurin ylpeydenaiheeni tai edes tunnu mitenkään kovin järkevältä. Mutta toiset siellä ruudun takana istuvista varmaan ymmärtävät mistä on kyse ja mitä tarkoitan?


Siksi tiedostoja siivotessani törmäsin tärkeään ajatukseen. Vaikken ehkä kynsieni kanssa pärjää leimauksessa henkilölle x, liukuvärin tekemisessä henkilölle n ja ideoinnissa henkilölle y, niin  minä olen silti ihan itse oppinut uutta, kehittynyt vanhoissa taidoissa ja mennyt tässä harrastuksessa eteenpäin.


Tämän ajatuskulun myötä rohkaisisin teitäkin miettimään sitä, että kuinka paljon olettekaan tulleet oikeasti eteenpäin. Lakkausten siisteys, valokuvaaminen, leimaus, vesimarmorointi, ideointi..Sitä kaikkea ei tajuakaan ennen kuin katsoo valokuvia taaksepäin ja oikeasti toteaa sen mitä kaikkea on ehtinyt tapahtua. Itse näen tämän valitsemani kuvasarjan myötä monta asiaa missä on menty eteenpäin ja kun katselette omia kuvianne niin toivon, että tekin näkisitte niissä sen huiman kehityksen mitä on tapahtunut :) 

Jos joku innostuu aihetta pohtimaan enemmänkin blogissaan, niin linkittäkää hetihetiheti kommenttiboksiin! Herättikö tämä teissä minkäänlaisia ajatuksia?

14 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Kyllä täälläkin on samoja fiiliksiä ollu et kaikki muut parempia.. :D Mut kyllä sen oman kehityksen tosiaan näkee kun vanhoja kattoo, varsinkin ku vasta vajaa pari vuotta kynsiä harrastanu.. ja omassa blogissakin ekat kynnet oli aika hurjia vielä. Edelleen tulee surkeita räpellyksiä, ite vaan oon päättäny esitellä nekin.. :D Mut ainakin osaan jo yrittää siistiä lakkaukset :P Ja kuvaus, nyt on hetken ollu hiukan opettelua taas ku sain uuden kameran, silti ne kuvat on paljon parempia mitä alussa, kuvattu diy-lightboxissa ja osattu rajata ja pienentää kuvien kokoa ennen ku niitä siirtelee blogiin.. Ei ne nyt ihmeellisiä ole edelleenkään, mutta ihan tarpeeksi hyviä mun blogiin. Melkein tekis mieli poistaa vanhimmat jutut kyllä ku on niin kamalaa katsottavaa..
  Ja mulle ainakin ne kommentit on kans tosi tärkeitä. Tulee niitä nyt yleensä pari, mutta sit jos se jää siihen pariin silloinkin kun on olevinaan onnistunut lakkaus niin vähän siihen pettyy. Kommentteihin vastailu on mukavaa, varsinkin jos joku on jaksanut kirjoittaa pidemmän kommentin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! --pidemmän kommentin, kuten juuri kirjoitit eli kiitos vaivannäöstä :) Itseä vähän harmittaa, että ne vanhimmat kynnet kolmen vuoden takaa on poistettu, niitä olisi ollut kiva nyt verrata. Onneksi nuo ekat kynnet on kanssa aika aloitteluvaiheessa. Mutta nämä on juuri näitä juttuja, itsekin kuvaamisessa huomaan menneeni eteenpäin, harjottelemallahan kaikki helpottaa :) Mutta kannustaisin pitämään ne vanhemmatkin postaukset tallessa, joskus niihin on varmasti kiva palata!

   Poista
 2. Sinun tekemät lakkaukset ovat kauniita, eikä niitä tarvitse ollenkaan häpeillä tai vertailla toisten tekemiin. :) Itse en pidä blogia, mutta instagrammailen kynsijuttuja aina toisinaan, tietenkin toivoen että muutkin pitäisivät kynsistäni. Mutta loppujenlopuksi se riittää, että pidän niistä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiina! :) Niinhän se on, tärkeintä on itse pitää tekemästään ja hyväksyä se oma työnsä :)

   Poista
 3. Musta on kans mahtavaa nähä, miten sitä on kehittyny kynsien lakkailussa. Munki kynsiblogi on ensi sijaisesti itseäni varten, näkee oman kehityksen yms. Kuitenki on mahtavaa, ku ihmiset kommentoi omia tekeleitään. Kyllä seuraajat ja kommentit on tän homman suola. :)

  VastaaPoista
 4. Bloggaamisessa ideana on nimenomaan vuorovaikutus, vaikka samalla jääkin myös "kuvapäiväkirja" itselle tehdyistä lakkauksista. Kaikki lakkailee ja kehittyy omalla tasollaan, eikä lakkailun ilo kyllä irtoa siitä että vertailee itseään muihin. Pois vain sellainen, vaikka kieltämättä joskus toisten vesimarmorointeja katsellessani saatan vähän vihertää...
  Jäin miettimään tuota kommenttien määrä - kohtaa, mistä mainitsit; eihän niiden tarvitse aina olla edes mitään kehuja kynsistä. Musta itsestäni on mukava jos lukija viitsii edes silloin tällöin jättää puumerkin visiiteistään kommentoimalla vaikka vain jotain tekstissä mainitsemaani seikkaa, jos ja kun kynnet eivät kirvoita sanottavaa. Säkin oot todellakin kehittynyt, ja oon sitä mieltä että oon minäkin - vaikkei sitä oo kukaan mulle ikinä kommentoinutkaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, pelkästään se, että lukijasta jää jonkinlainen "merkintä" ja bloggaajasta ei tunnu siltä, että kirjoittelee tekstejä vain itselleen ja sitten ne katoavat jonnekin netin syvyyksiin. Ja niin oletkin kovasti kehittynyt, se vaan ei ehkä ole sellainen asia mistä tulee heti ekana mieleen kommentoida uusissa kynsipostauksissa ;)

   Poista
 5. Mä olen kyllä aina viihtynyt tekemissäni lakkauksissa :) välillä iskee alemmuuskompleksi mutta tärkeämmältä tuntuu kuitenkin tykätä siitä mitä tekee :) jatka samaan malliin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Niinpä, tärkeintä on kuitenkin olla itse iloinen siitä mitä tekee :)

   Poista
 6. Näitä fiiliksiä on välillä ja viime aikoinakin on hieman lannistanu se, kun kaikki muut osaa paremmin ja muilla on parempia ideoita. Mutta jokainen meistä kehittyy kuitenkin harrastuksen myötä ja musta on myös tärkeää muistaa, että jokaisen kynnet on kantajansa näköiset. Vaikka miten tekis mallikuvan mukaan, siinä näkyy kuitenkin sen harrastajan oma jälki. Ei kahta samanlaista voi olla. :)

  Tsemppiä, teet nättejä kynsiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! :) Niinhän se on, jokaisella on niin oma tapansa tehdä asiat, toisella kynsistä tulee aina klassisen elegantteja ja toisella piirrosmaisempia, vähän sama juttu kun käsialassa!

   Poista
 7. Hei, hyvä kirjoitus! Löysin vasta blogisi, tulen varmasti uudelleenkin. :) Voisin tuoda asiaan aivan vasta aloittaneen kynsibloggaajan näkökulman. Olen ollut innostunut lakkailusta pitkään ja seuraillut kynsiblogejakin vähän vaihtelevasti jo vaikka kuinka kauan. Aivan hiljattain päätin, että haluan itsekin kokeilla, kun se näyttää niin kivalta! Joka toinen päivä olen aivan innoissani kaikesta ja kärsivällisesti odotan kehittymistäni ja sitä, että blogiini löytäisi jotain lukijoitakin. Joka toinen päivä taas saan epäilyksiä blogin perustamisen järkevyydestä - mitä uutta tai kiinnostavaa voin tarjota? On niin paljon upeita blogeja - miksi kukaan haluaisi katsoa juuri minun kynsiäni tai kuviani, jotka eivät edes ole niin kummoisia (vielä)? Mutta toisaalta niin hauskaa tämä on tämän hetkisen ollut, että ehdottomasti eteen päin porskutetaan ja toivottavasti voin itsekin parin vuoden päästä palata näihin alkuhetkiin ja todeta (huiman) kehityksen! Pahoitteluni tästä romaanista, oli ajatuksia herättävä teksti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi! :) Romaaneja saa (ja pitää) postauksiin kirjoittaa ;D Tuo ajatus siitä, että mitä oma blogi tähän suureen blogimäärään sitten tuo lisää on ihan täysin tuttu ajatusmalli itselle. Siihen kuitenkin löytyi lohdutusta ylemmästä kommentista, sillä vaikka kaikki tekisivät samana päivänä samat kynnet, niin jokaisella niissä olisi jotain erilaista, koska jokaisella on se oma kädenjälkensä. Siksi kynsiblogit on juuri niin parhautta :) Tervetuloa blogimaailmaan! :)

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...