11/15/2014

Toisen lakkalaatikolla: Polish This!


Olen useasti huomannut olevani erittäin kiinnostunut muiden kynsiharrastajien tavasta säilyttää kynsilakkojaan ja heidän omista mielipiteistään koskien harrastustaan. Tästä sain ajatuksen koota kynsi- ja kauneusbloggaajien mielipiteitä "saman katon alle" tähän blogiin ja siitä sai alkunsa Toisen lakkalaatikolla. On ilo päästä vihdoin julkistamaan tämä jonkin verran suunnittelua ja valmistautumista vaatinut postaussarja teille kaikille. Valokuvat ovat bloggaajien itse ottamia. Toivottavasti tykkäätte!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Toisen lakkalaatikolla -sarjassa käydään tutustumassa kynsi- ja kauneusharrastajien kynsilakkakätköihin ja kynsiharrastukseen. Ensimmäisessä osassa kurkataan Polish This! -blogin kirjoittajan, Annien, kynsilakkalaatikkoon.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Miten säilytät kynsilakkojasi?

Säilytän lakkoja monen muun kynsiharrastajan tapaan Ikean Helmerissä. Koitan jatkuvasti pitää lakkamäärän sen verran kohtuullisena, että minulle riittää tuo yksi Helmer. Lakat olen järjestellyt laatikoihin niin, että ylimmässä on kaikki alus- ja päällilakat sekä kynsienhoitotuotteita jne. Seuraavasta laatikosta löytyvät Zoyat ja IsaDorat, kolmannesta Essiet, A Englandit, Cirquet ja iso kasa muita indieitä, neljännestä OPIt, Dance Legendit, KBShimmerit ja muutamia muita indiemerkkejä, neljännestä China Glazet, Color Clubit ja Orlyt, ja viimeisestä kaikki loput sekalaiset.

Miten säilytät muita kynsiharrastukseen liittyviä tarvikkeita kuten leimauslaattoja, siveltimiä, koristeita jne. ? 

Näitä kaikkia säilytän kahdessa pienehkössä erillisessä laatikossa, jotka taas yleensä lojuvat jossakin päin asuntoa sen mukaan, mitä koristeluita olen viimeksi tarvinnut… Näissä laatikoissa sen verran nätti kuosi, että tein niistä inspiroituneena muuten jopa manikyyrin #ablecaw14 haasteeseen!

Viekö tämä kokonaisuus paljon tilaa?

Helmerille ei meidän asunnossa meinannut löytyä hyvää paikkaa, enkä varsinaisesti tiedä, onko se vieläkään ihan parhaassa paikassa, mutta eipä se tietysti tuollaisena suht kapoisena ja matalana paljoa tilaa vie. Koristehommat ovat tosiaan melko pienissä laatikoissa, joten eipä nekään paljoa tilaa vie. Lisäksi tietysti usein lakkoja lojuu ympäriinsä, koska ne ovat joko menossa käyttöön, juuri käytettyjä tai odottavat blogipostauksen tekemistä jne., ja kyllähän noilla saa tarvittaessa valloitettua aikamoisia alueita, mutta pääsääntöisesti eivät siis kyllä vie ainakaan hirveästi tilaa.. :D

Haluaisitko tehdä säilytysjärjestelmääsi muutoksia? Millaisia?

Jos minulla olisi joku paikka, niin todennäköisesti vaihtaisin Helmerin johonkin kauniinpaan ja vähän vähemmän peltiseen ratkaisuun, mutta koska ainakaan tällä hetkellä sellaiselle ei ole tilaa, niin Helmerillä mennään.

Ovatko nämä muutokset haavetasolla vai toteutumassa? 

Vastasin näköjään tähän kysymykseen jo edellisessä kohdassa… Mutta siis sanotaan nyt vielä vaikka, että todennäköisesti joskus tulen miettimään tuon säilytyksen uudestaan.

Missä tavallisesti lakkaat kyntesi?

Koska tätäkään varten minulla ei ole mitään erillistä työtilaa saati huonetta, lakkailen yleensä joko ruokapöydän ääressä tai vaihtoehtoisesti telkkaria samalla tuijotellen sängyn päällä käyttäen pöytätasona todella upeaa puolison puukäsityössä loihtimaa jakkaraa. Ja siltä se kieltämättä nykyään näyttääkin kaikkine lakkatöhryineen, hups.

Montako kynsilakkaa sinulla suunnilleen on? 

Reilu 400 tai ainakin sinne päin… :D    

Mitkä lakat ovat kokoelmasi helmiä?

Niitä on paljon: Zoyat, Essien kokonaiset kokoelmat, monet indielakat, OPIn DS:t ja Mad As a Hatter, China Glaze OMG-kokoelman lakat.Onko kokoelmassasi hirvityksiä? Mitkä ne ovat?

Yleensä harkitsen lakkaostokset sen verran tarkkaan, että hirvityksiä ei tule edes hankittua, mutta toki joskus tulee hutiostoksia. Usein myös yhden hirvitys on toisen ihastus eli jos jostain lakasta en ole itse niin välittänyt, on sille kuitenkin löytynyt uusi omistaja. Tietysti jotkut sävyt kuten keltainen tai tietyntyyppiset ruskeat ovat sellaisia, joista en niin paljoa välitä kynsillä yksistään, mutta niitäkin aina silloin tällöin tarvitsee koristeluihin tms., eli niillekin on perusteltu paikka kokoelmassa, enkä niitäkään varsinaisesti hirvityksiksi nimittäisi.

Mikä olisi lakka minkä ehdottomasti hankkisit jos se olisi mahdollista? 

Essien Starry Starry Night olisi varmasti yksi. Lisäksi himoitsen OPIn DS Glamouria ja China Glazen DV8, jotka molemmat ovat vaikeasti saatavilla tai hinta on melkoisen hirvittävä. Näiden lisäksi haaveilen mm. OPIn Suede-lakoista ja erinäisistä indieistä, kuten Picture Polisheista ja Cirqueista, esimerkiksi niistä Cirquen Holiday –seteistä, huh!

Mitä muita kynsilakkoja toivelistaltasi löytyy?

Realistisemmalta toivelistalta löytyy tällä hetkellä mm. China Glaze Choo-Choo Choose You ja One Track Mind, Zoyan Wishes-lakkoja, Cadillacquerin When You're In Hell, Only The Devil Can Help You Out ja Picture Polisheista mm. Electric Dream, Imperial, Cyan, Forget Me Not ja moni muu.


Oletko hankkimassa lähiaikoina joitain näistä lakoista? Mitä? 

Nuo China Glazet ajattelin ainakin jossain kohti jostakin tilata, ne on olleet hankintalistalla jo useamman kuukauden, mutta en osaa oikein päättää, mistä ne ostaisin, kun kahden lakan tilaaminen ainakaan ulkomailta ei ole kovin järkevää.


Mikä on suosikkisi kynsilakkamerkeistä?

Zoya, Zoya ja Zoya… Niin siis sanoinko jo Zoya?! Eh, Zoyan jälkeen tulee sitten varmaankin Essie ja sen jälkeen listaisin ehkäpä joitakin indie-merkkejä kuten jo moneen kertaan mainitun Cirquen.

Minkä sävyisiä lakkoja on kokoelmassasi eniten?

Taitaa tällä hetkellä tulla ainakin melkolailla tasapeli erilaisten sinisten/sinivihertävien, lilojen/violettien ja pinkkien/vaaleanpunaisten kesken.


Kuinka usein käyt lakat läpi myyntitarkoituksessa?

Jatkuvasti… :D Lähinnä siis aina uutta lakkaa kokeillessa mietin tietysti, että pidänkö siitä ja onko minulla jo jotakin vastaavaa sekä että tuleeko lakkaa käytettyä jatkossakin. Näillä perustein jaottelenkin lakat aika pitkälti joko myyntikasaan tai sitten kokoelmiin jääviin, ja myytäviä pistän sitten aina välillä myyntiin. Lisäksi yleensä, kun harkitsen myyntiä, käyn vielä jo kokoelmassa olevat lakat ainakin jollain tavalla läpi, josko sieltä joku joutaisi kuitenkin pois.

Ylläpidätkö lakkojesi kuntoa jotenkin? Esim. ohentamalla lakkoja tai siistimällä pulloja? 

En mitenkään säännöllisesti käy kaikkia pulloja läpi ohentaakseni tai siistiäkseni niitä, mutta tietysti aina lakatessa ohennan tarvittaessa ja siistin, jos siihen on tarvetta. Lisäksi jos vaikkapa järjestelen lakkoja uudestaan tms., saatan samalla ”huoltaa” niitä. Ravistelen myös usein lakkapulloja jos ne näyttävät sitä kaipaavan, mutta en sitäkään mitenkään järjestelmällisesti tai säännöllisesti tee.

Oletko erikseen lajitellut käyttämättömät lakat sivuun vai ovatko ne muiden lakkojen joukossa?  

Minulla oli aiemmin ensin kaikki blogissa esittelemättömät lakat alimmaisessa Helmerin laatikossa. Kyllästyin lopulta tähän järjestelyyn ja siirsin kaikki käyttämättömät ja esittelemättömät lakat muiden joukkoon. Nyt kuitenkin viime aikoina olen todennut, että ehkä uudet ostokset kannattaisi kuitenkin kerätä erilleen, jotta niitä muistaisi myös käyttää, joten olen alkanut taas pitämään niitä erillisessä laatikossa, mutta en kuitenkaan kerää sinne enää kaikkia blogissa esittelemättömiä lakkoja vaan lähinnä siis kaikki uudet ostokset ja arvioitavaksi saapuneet lakat.


Minkälainen on järjestelysi kynsien valokuvaamista varten? (Tausta, valaistus, kamera jne.)

Kuvaan lightboxissa käyttäen kahta päivänvalolamppua. Valoteltta on ebayn halpismallia, taitaa olla täysin samanlainen kuin Mirkallakin? :) Käytän boxin mukana tullutta mustaa kangasta taustana kynsiä kuvatessa, lakkoja kuvatessa yleensä virittele taustalle ja pohjaksi ihan vain valkoista paperia. Kamerani on Canonin PowerShot G11, eli tämä on vähän tällainen pokkarin ja järkkärin sekoitus, josta saa ihan kivasti manuaalisesti säädettyä melko lailla kaikkea, mutta ei tämä tietysti mikään järkkäri ole, ihan täysin riittävä peli kynsien kuvaamiseen kuitenkin. Kuvia pyrin muokkaamaan mahdollisimman vähän, mutta pakolliset rajaukset sun muut teen Paint.net -ohjelmalla. (Toimituksen huomio: kyllä on sama valoteltta täälläkin, pienempi versio vaan :) )

Suuri kiitos vielä Annielle osallistumisesta! :)

ps. Nyt kommentteja kehiin, miltä tällainen sarja tuntuu? 

28 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Tosi mielenkiintoista luettavaa nämä muiden harrastusjutut tällä alalla :)

   Poista
 2. Tää on ihan huippu idea! Oli kunnia saada avata peli. :)) Odotan innolla tämän postaussarjan jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain pelin avaamisesta! :) Minä myös :D

   Poista
 3. Miekin tykkään! :) Jatkoa odotellessa.

  VastaaPoista
 4. Tykkäsin myös!

  Jatko odottelen minäkin :D

  VastaaPoista
 5. Tämä on kyllä loistava idea!! Ihana päästä kurkkimaan muiden lakkamaailmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi mielenkiintoista, saa itse uusia ideoita kanssa :)

   Poista
 6. Hurjan kiva idea! Ehdottomasti mielellään lukisin näitä jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, jatkoa ehdottomasti tulossa! :)

   Poista
 7. Onpas kiva idea :) Jatkoa odotellessa!

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla, että tykkäät :)

   Poista
 9. Täältäkin tulee kehuja, tosi mielenkiintoista luettavaa! Huomasin muuten lukiessa samalla miettiväni miten itse oisin vastannut mihinkin kysymykseen :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tämä on ollut muillekin mieleistä :) Mäkin koko ajan käyn mielessä läpi, että miten itse vastaisin :D

   Poista
 10. Oi, tosi mielenkiintoista! Jatkoa odotellaan täälläkin :)

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa<3! Oon niin innoissani tästä. :)

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva ja mielenkiintoinen juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tosi mielenkiintoista luettavaa on nämä vastaukset kyllä! :)

   Poista
 13. Miten mulla on tää menny ohi? Apua! Onneksi se Ria-postaus näky ni hoksasin juttusarjan. Tää on mahtava idea!

  VastaaPoista
 14. Hauska postaussarja, näitä lukee mielenkiinnolla jatkossakin. :)

  VastaaPoista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...