2/06/2017

Bullet journal bloggaamisen apuna


Marraskuussa tutustuin termiin bullet journal. Lyhyesti selitettynä se tarkoittaa tyhjään vihkoon kasattua kalenterin ja muistivihkon yhdistelmää. Aloitin melkein samantien tekemään omaani, joka toimittaa kalenterin virkaa, mutta on myös täynnä erilaisia listoja, jotka ovat yksi bujon pääjutuista. Listaan katsottavia elokuvia, tapoja, säätiloja, ruokia, unen määrää, mutta kaikkea en seuraa joka päivä tai edes joka viikko. Parasta bujossa on se, että siitä saa tehdä juuri sellaisen kuin haluan. Aina kalentereista on jäänyt jotain puuttumaan, joten nyt saan kehittää juuri omanlaiseni kokonaisuuden. Yksi parhaista jutuista on se, että saan myös piirrellä journaliin niin paljon kuin haluan ja toteutan usein viikkoaukeamat erilaisilla teemoilla. Tässä postauksessa on esillä muutama helmikuun viikkoaukeamani ja niiden lisäksi tietysti blogisuunnitteluun varaamani sivut.


Kaiken listauksen ja seuraamisen ohella päätin alkaa selvittämään myös bloggailuani tarkemmin. Tammikuulle tein vain postauslistan, mutta helmikuulle valmistelin postauslistan lisäksi myös sivun kynsien ideointia varten. Nytpä menenkin väittämään teille, että nämä listat ovat pitäneet blogin suunnittelun hallinnassa bullet journalin omistamisen aikana. Olen melkein alusta asti ollut puolitoista - kaksi viikkoa edellä postauksien tekemisessä ja blogi on päivittynyt kolme kertaa viikossa ilman sen suurempaa stressiä. Tietysti tammikuun alun kertauspostaukset viime vuodesta auttoivat tämän "etumatkan" saamisessa. Etuajassa olemisessa on myös omat miinuspuolensa, nimittäin välillä kun saa valmiiksi tosi kivat kynnet tulee mietittyä, että nämähän tulevat blogissa ulos vasta kahden viikon päästä. Mutta sehän on pieni hinta maksaa siitä, että blogihommat viimein sujuvat nätisti.


Itselleni tärkeitä juttuja joka viikko ovat to do -listat, jotka täyttyvät yllättävänkin nopeaan tahtiin. Lisäksi kuukauden alussa on myös koko kuukauden yleinen to do -listaus, joiden suorittamiseen en osaa vielä tiettyä viikkoa määrätä. Lisäksi kuukausittain seuraan jotain asiaa. Tammikuussa kirjasin ylös unen määrän ja helmikuulle on varattu jokaiseen viikkoaukeamaan tilaa sään kirjaamiselle.


Olen varannut blogia varten kaksi sivua, toisella sivulla on luettelo kuukauden postauksista. Postauksen viereen merkitsen, onko luonnos valmiina ja ajastettuna (L), onko postaus julkaistu (J) ja viimeiseen sarakkeeseen merkitsen kuukauden lopuksi postausten lukijamäärät. Kyllä, blogia varten on myös ideoita, mutta nopeasti sotkin ne piiloon vielä teidän silmiltänne. Toisella sivulla on tilaa kynsien suunnitteluun, jotta ideat tulisi kirjattua jonnekin talteen. Toiset suunnitteluista kynsistä ovatkin jo toteutetut, joten sivun "perustaminen" kannatti.

Itselläni bullet journalin pitäminen on kannattanut ja homma on kaikenlisäksi ollut hauskaakin. En osaa sanoa, että olisiko tällainen toiminut pahimmissa opiskelukiireissä, mutta nyt hieman rauhallisemmassa elämänvaiheessa tämä on juuri sopiva tapa pitää asioista huolta.

Onko bullet journal teille tuttu asia?

8 kommenttia:

 1. Kylläpä silmä lepää noin huolitellussa ja nätissä kalenterissa <3 mä oon vähän pyöritellyt mielessäni bujoa nimenomaan bloggaamisen organisointia varten, mutt aoon vähän lannistunut jo valmiiksi koska oon maailman epäjärjestelmällisin ihminen :D jotain ois kuitenkin keksittävä koska nykyinen systeemi (eli täysi kaaos) ei toimi yhtään. Hmm. Ehkä mä yritän tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Mutta bujossahan on se kiva juttu, että saat tehdä just sellaisen kuin itse haluat! Ja kaunis vihko motivoi jo kovasti! :D Suosittelen yrittämään!

   Poista
 2. Tää on kyllä hauka tapa pitää kirjaa asioista, mut melko aikaa vievä. Toisaalta tääkinhän on harrastus muiden joukossa :) Tuli vain mieleeni, kun kirjoitit että jos tulee tehtyä kivat kynnet ja ne näkyy blogissa vasta kahden viikon päästä, niin mikä estää sua julkaisemaan ne kivat kynnet vaikka heti, ja siirtämään toisia postauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sen itsekin ajattelen: tämä on harrastus. Kun avokki on töissä, saatan käyttää kaksi tuntia yhden viikkoaukeaman väkertämiseen, mutta mitä sitten? Jos teen 4-5 aukeamaa kuukaudessa, on harrastustunnit ihan kohtuullisia ja loppuaika menee sitten normaaliin kalenteritäyttelyyn :)

   Esteenä on se, että jonossa on jo muitakin kivoja kynsiä ja postauksia. Lisäksi en halua sotkea suunnitelmaa yliviivaamalla ja kirjoittamalla tilalle jotain muuta ;)

   Poista
 3. Voi kun olisi aikaa pitää tällaista! Mä meen sieltä mistä aita on matalin ja suunnittelen lakkauksen tasan silloin kun poistain edelliset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan aina ole ollut, mutta juuri nyt tämä on toimiva! :) Mutta sun lakkaukset on aina niin ihania, että et suunnitelmia kaipaakaan ;)

   Poista
 4. Mä kuulin myös loppuvuodesta Bullet Journalista ja oon harkinnut myös bujoilua itse, mutta en bloggaamiseen liittyen vaan ihan muuten vaan.. Idea on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! :) Mullakin tosiaan bloggaamiseen menee vain kaksi sivua kuukaudessa, muuten tämä on melko peruskalenteri.

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...