2/15/2017

Tekniikkaongelmia


Aina työmäärän jakaminen monelle päivälle ei kannata. Tiesin näiden kynsien tekemiseen menevän melko paljon aikaa, koska pienien kuvien värittäminen kertaa 12 (10 kynsille, kaksi varakappaletta), kynsien lakkaaminen ja kuvien kiinnittäminen on melko suuritöinen homma. Joten E:n pelatessa päätin tehdä leimadecalit valmiiksi, jotta voisin seuraavana päivänä  vain kiinnittää ne. Tässä tapahtui virhe numero yksi. Decalit olivat melko nopeatekoisia, hidastusta aiheutti vain leimauslakan loppumetrit, joten lakkaa piti kaivella vähän turhan paljon. Käytin valkoista leimauslakkaa, joka oli virhe numero kaksi. Tarkoitus oli tehdä lakkauksen pohjaväristä valkoinen, mutta decalien ollessa lähes valmiit törmäsin taas vanhaan virheeseeni: valkoinen ei näy valkoiselta. Kiva suunnitelma noin muuten. No, päätin käyttää tekemäni decalit ja vaihtaa suunnitelmaa pohjalakan osalta. Seuraavana päivänä lakkasin kynnet ja aloin kiinnittämään decaleita. Paitsi että nuo decalithan eivät enää olleet kovinkaan kiinnostuneita kiinnityksestä, virhe numero kolme. Pelkästään pohjan kosteus ei siis riitä decaleiden helppoon kiinnittyvyyteen, vaan hommaa selvästi auttaa paljon jos myös decal on edes vähän kostea. Huoh. Taistelin kiinnityksen kanssa lähes kaksi tuntia, enkä ole yhtään varma lopputuloksen siisteydestä. Pohjalakan muutoksen takia lakkauksesta tuli hyvin erilainen kuin olin suunnitellut, mutta onpahan taas yksi toteutettava suunnitelma..Huoh! Olipahan ainakin pariksi päiväksi yksityiskohtainen lakkaus. Mutta loppujen lopuksi käytin kuitenkin varmasti enemmän aikaa kynsiin tehdessäni ne useassa osassa kuin vain kerralla pois.


Leimauskuva on (itselleni) uudesta MoYou Londonin Scandi 06 -laatasta. Laatta on täynnä juuri decaleiksi sopivia kuvia, tässä laatassa on paljon kukka-aiheita, mutta muissa Scandi -laatoissa on esimerkiksi maisemia ja tuulimyllyjä. Itse vain halusin perinteisesti vähän monikäyttöisemmän laatan ja päädyin sarjan kutoslaattaan.

Pohjalla on Essien Licorice, joka on ehdottomasti parhaita ikinä omistamiani mustia lakkoja. Näiden decaleiden alle riitti lakkaa yksi kerros (!). Välillä lakka meinasi kyllä karata decaleiden alta, mutta se ei johtunut ollenkaan lakasta vaan tekniikkaongelmista. Nämä lakkapuutokset näkyvät kuvissa erittäin hyvin. Harmi, koska livenä en edes juuri huomannut niitä kuvia kiinnittäessäni. Mutta no, ensi kerralla osaan tehdä lakkauksen yhdessä osassa. Muuten käytin lakkaukseen kirkkaita ja perinteisiä värejä: sinistä, punaista, keltaista ja vihreää. Vihreä ja sininen olisivat erottuneet valkoiselta pohjalta paljon paremmin, mutta uskokaa kun sanon - siellä ne molemmat ovat! Todellakin pakko toteuttaa se valkoinen versio..


Lopputuloksesta pidin livenä valmiina, mutten niinkään tekovaiheessa tai kuvissa. Uskokaa tai älkää, nämä ovat oikeasti käytössä ihan mukavat, mutta näin läheltä tuijoteltuna kuin kuvissa en voi sanoa kyllä tehneeni parasta työtäni. Mutta kai se on silti ihan ok sanoa, että tykkäsin kynsistä vaikken niissä sataprosenttisesti onnistunutkaan, eikös? Aina oppii jotain uutta.

Essie - Licorice
OPI - Over & Over A-Gwen
OPI - I Just Can't Cope-Acabana
OPI - Keeping Suzi At Bay
Essie - Off Tropic
MoYou London - Scandi 06
Essence - Stamp Me! White

2 kommenttia:

  1. Jos decalit tekee etukateen niin niita voi "freesata" ennen kayttoa lisaamalla kerroksen paallyslakkaa ja antaa hetken kuivahtaa. :) Kiva kuvio kylla, hyvin oot jaksanut pipertaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä vinkki! Ajattelin, että märkä kiinnityspohja riittäisi, mutta itse decalin olisi selvästi tarvinnut olla märkä myös :)

      Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...