2/03/2017

Onnittelukukat


Kuljin ala- ja yläasteen kävellen kouluun, koulumatka oli maksimissaan 15 minuuttia. Kumpaankin matkaan kuului pieniä katuja, jotka oli reunustettu omakotitaloilla. Monet asukkaista olivat eläkeläispariskuntia ja kadulle näkyi, kuinka telkkareissa pyöri jokaisena aamuna ennen kahdeksaa joko uutiset tai Päivien Viemää -uusinta. Jo ala-asteella mietin, että voisinpa olla eläkkeellä ja nukkua vähän myöhempään ja katsoa tyhmiä saippuasarjoja aamulla ihan rauhassa. No, nyt kun olen valmistunut ja työtön, tuntuu tuo haave eläköitymisestä tyhmältä. Olen hyvin suuren osan päivästä tylsistynyt. Olen yrittänyt luoda edes jonkinlaista päivärutiinia, johon sisältyy herääminen avokin kanssa samaan aikaan, oli meno kouluun sitten kahdeksalta tai kahdeltatoista. Aamupalan syön rauhassa, välillä käyn lenkillä jo ennen aamupalaa. Lenkkeily talvella ei ole erityisen mukavaa, koska sään armoilla oleminen on paljon rankempaa kuin kesällä. On päiviä, jolloin on liian liukasta tai kylmää liikkumiseen ja toisina päivinä pääsee eteenpäin samalla tavalla kuin kesällä. Mutta inhottavuus piileekin siinä, että ikinä et tiedä kumpi päivä tänään tulee olemaan. Tietokoneella pyrin siirtymään vasta mahdollisimman myöhään, etenkin, jos E lähtee vielä illaksi töihin. Tällä tavoin en tuhlaa koko päivääni päivittämällä samoja sivuja uudestaan ja uudestaan. Tietysti välillä itselläni on myös ihan oikeaa tekemistä, mutta hyvin monia rauhallisia päiviä sitä on tullut viime aikoina vietettyä. Joten voisinpa sanoa, että ajatus eläkkeestä ei juurikaan tällä hetkellä maistu.

Kun tammikuussa valmistuin, sain ensimmäistä kertaa elämässäni kukkalähetyksen suoraan kotiovelle. Perheeni lähetti kauniin ja värikkään kukkakimpun, jonka on aikaisemmin voinut bongata Picture Polishin Alluren swatch -kuvistani. Näitä kynsiä kuvatessa kukat oli valitettavasti jo pitänyt heittää pois, joten nyt on tarjota vain kollaaseja inspiraation lähteestä. Ja juu, eiväthän nuo kukat nyt samalta näytä, mutta pointti onkin siinä, että inspiraatio tuli näistä kukista.


Jostain syystä koin jo hyvissä ajoin, että kynsilakka kukkien pohjalla tulisi olla vaaleansininen. En muuttanut mieltäni ja pysyin suunnitelmassa loppuun asti. Vaaleanpunainen, vaaleansininen, valkoinen ja vihreä toimivat kaikki nätisti yhteen. Pelkkää vaaleansinistä ja -punaista en mielellään yhdistele, mutta vihreä toi kynsiin kivasti lisämaustetta. Jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut maalata kukkia muillekin sinisille kynsille, mutta aksenttikynsityyppi kun olen, niin mitäpä sitä itselleen oikeasti voi? Ekstrapositiivisena juttuna mainittakoon se, että vaikka kynnet ovat pastelliset, valokuvat onnistuivat kuitenkin todella kivasti. Kuvasin perinteisillä asetuksilla, että näemmä tässä on taas kyse jostain kuun asennosta. Mutta ei se mitään, pääasia, että kuvat ovat kerrankin kivoja!

Maalasin kukat EnjoyOursilta saamillani siveltimillä ja otin monet niistä käyttöön ensimmäistä kertaa. No, taisipa siihen se niiden käyttö jäädäkin, koska noin paljon harottavilla siveltimillä en jaksa toista kertaa työskennellä. Okei, onhan oma maalaustyylini muutenkin sotkuinen, mutta huonoilla siveltimillä työskentely tekee lopputuloksesta vielä suttuisemman. Aluksi siveltimet olivat ihan hyviä, mutta kun siistin ne vaihtaessani lakkaa oli siveltimien peli menetetty. Ehkäpä tässä kuussa olisi vihdoin aika investoida supersiveltimeen!


Näiden kynsien kuvaamiseen liittyi muutenkin vähän jännitysmomenttia. Kameran akku vilkutti koko kuvauksen ajan loppumistaan, joten se pitäisi luonnollisesti ladata. Olen säilyttänyt laturia aina samassa paikassa, mutta nyt en sitä sieltä enää löytänytkään. Joudun lataamaan kameraa todella harvoin, koska kynsien kuvaaminen ei nyt vaan vie virtaa ihan kamalasti. Onneksi postauksia on ajastettuna eteenpäin vielä sen verran, että saan ekstra-aikaa kääntää kaikki lipastot, laatikot ja kaapit ympäri vielä uudestaan ja toivottavasti löytää sen laturin! Kynnet sen sijaan olivat mielestäni sitä onnistuneet -osastoa ja onpahan kukkalähetyksestäkin nyt muisto myös kynsimuodossa.

Color Club - In De-Nile
OPI - Suzi Shops & Island Hops
OPI - Shorts Story
Essie - Off Tropic
Essence - Good Limes (65)
Gina Tricot - White

2 kommenttia:

 1. Siis onpa ihanat kukkaset - niin kynsillä kuin kimpussakin ♥ Ja minusta täydelliset juurikin aksenttikynttä piristämässä :)

  Ja hei, mun on pakko tuputtaa sulle omaa lempparisivellintäni! Roubloffin 0 ja 1-koon siveltimet on olleet mulla käytössä _yli vuoden_ eikä muuten harota vieläkään! Ja mä siis saan kaikki siveltimet harottamaan tosi äkkiä :D Niitä ei tällä hetkellä Suomesta saa, mutta Minuripsmediltä ( www.minuripsmed.ee ) löysin ihan hullun halvalla, eli yksi sivellin maksaa 3,60€. Ja nettisivut saa Suomeksi ja toimittavat siis myös Suomeen tosi nopeasti ja pienillä kuluilla. Oikeasti kannattaa kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei olipa ihan huippuvinkki! Ehdottomasti noin hyvillä suosituksilla ja tuolla hinnalla täytyy näitä testata! :)

   Kiitos paljon! :)

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...