3/11/2017

Gamer -Theme Week


Olen ala-asteesta asti ollut jossain määrin kiinnostunut pelaamisesta. Lautapelit, Nintendo ja Sims olivat ensimmäiset kokemukseni. Lautapelit ja Sims jäivät, Nintendo majailee vanhemmilla. Yliopistovuosien aikana pelaaminen muutti muotoaan Simssistä ja iPad-peleistä, kun tutustuin FPS -peleihin (first person shooter). Aluksi pelasin vain, etteivät viikonloppuillat olisi niin yksinäisiä muiden käyttäessä aikansa pelaamiseen, mutta muutettuani yksin jatkoin pelaamista yhä. Kaveri puhui minut mukaan Battlefieldin maailmaan ja siitä siirryin sujuvasti Counter Strike: Global Offensive -peliin. Muutama kuukausi siitä ja aloitin gradun kirjoittamisen elektronisesta urheilusta. Nyt seuraan näitä piirejä todella aktiivisesti.

Omaksi yllätyksekseni minusta siis kasvoi tyttö, joka mielellään viettää illan kotona pelaamalla ja harrastuksia kysyttäessä pelaaminen löytyy jo virallisesti listalta. Naispelaajan rooli, etenkään miesvaltaisissa peleissä, ei ole aina kuitenkaan helppo. Toisinaan on lähinnä huvittavaa kuinka erikoinen ja hämmennystä aiheuttava asia naispelaaja voi olla, mutta usein nainen pelissä aiheuttaa paljon negatiivisia fiiliksiä kanssapelaajissa. Toiset ovat todella kovasanaisia chatissa (voi halutessaan kytkeä myös pois päältä), toiset taas yrittävät vaikeuttaa pelaamistani ahdistamalla nurkkaan tai yrittämällä hankkia itselleni pelikieltoa. Pelaaminen on kuitenkin suurimmaksi osaksi palkitsevaa. Pelaamalla olen laajentanut muuten rajallista kaveripiiriäni. Pelaamisen ehdottomia huippujuttuja on juuri tällaiset kohtaamiset ja pelkästään asiasta kirjoittaessa tulee hyvät fiilikset siitä kuinka mahtavia tyyppejä pelikoneiden takana oikeasti onkaan.

Pelaaminen on tuonut eteeni huikeita mahdollisuuksia ja ihmisiä. Lisäksi nautin suunnattomasti siitä, että meidän asunnosta on varattu kokonainen nurkka tietokoneille ja siitä, että me molemmat olemme yhtä lailla pelaajia. Nurkka on toteutettu niin, että pelaaminen onnistuu helposti ja toimivasti. Harrastusta ei yritetä piilottaa, vaan se tuodaan näkyvästi esille, mahdollisimman tyylikkäästi myös. Molempien pelaaminen tarkoittaa sitä, että yhteisestä ajasta ei tarvitse tinkiä, vaan kuulokkeet lyödään korville samaan aikaan ja keskustelu jatkuu pelimaailman puolella. High fiven heittokin onnistuu ihan oikeasti, eikä tarvitse tyytyä self fiveen. On aika älyttömän upeaa, että tämän harrastuksen saa jakaa avokin kanssa.

As Seen On TV -teemaviikko on ollut blogini tähänastisia helmiä, joten tällä kertaa päätin yhdistää peli- ja kynsiharrastuksen. Siksipä maanantaina eli 13. maaliskuuta starttaa teemaviikko nimeltään Gamer. Nimitys, josta en välttämättä pidä, mutta joka kuitenkin toimii tässä yhteydessä. Eli viisi peliä, viidet kynnet. Joka arkiaamu päivän kynnet ilmestyvät kello 06:30.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen viikko tulossa :) itse tykkään pelailla myös kaikenlaista. Triviat lautapeleinä, konsolilla kaikenlaista FPS, gtan ja tasohyppelyiden välillä. Koneella tulee lähinnä pelattua miniuhkapelejä (:D) royalgames-sivulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että kiinnostaa :) Kiva kuulla, että meitä pelaajia on muitakin!

   Poista
 2. Heh, meilläkin pelaa molemmat, mutta mä en ole koskaan innostunut FPS-peleistä, mulle tulee nopeasti niistä huono-olo. :D Meillä on kokonainen huone varattu tietokoneita varten, teidän kuvasta poiketen meillä on molemmilla tuplanäytöt, mutta muuten tuo voisi olla hyvin meiltäkin tuo kuva. :)

  Harmi nyt kun olen itse joutunut jättämään pelaamisen toistaiseksi pois harrastuslistalta kun nuo työt vievät iltoisinkin aikaa. Mutta kyllä mä vielä palaan sinne maailmaan, se on sen verran mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle taas Minecraft aiheuttaa nopeasti huonon olon :D Ah, ihanaa! Meillä on toistaiseksi pysynyt yksi näyttö per naama, mutta itsellä ainakin polte toiseen on jo aika suuri. Pelaamisen maailmaan on onneksi helppo palata :)

   Poista
 3. Täällä kans pelaaja, ja ihan harrastukseksi luen. Sims-sarjaa iha reilusti, kolmosesta taitaa löytyä kaikki mahdolliset lisäsälät ja nelosestakin pari ekstraa. Vähän kausittain pelaan niitä.. Aika laajasti monenlaista peliä löytyy, pelkkä räiskintä tai tasoloikka ei ihan nappaa, mmorpg ja ongelmanratkaisupainotteiset taas on kivoja. Nyt tällä hetkellä suurinta huomiota saa elder scrolls online.
  Gta5 on pelattu läpi, ja guitar hero on välillä myös saanut sormet solmuun ��
  Mies on taas fps-pelaaja, ja koneita vaan yksi, vuorotellen tulee pelailtua omia juttuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mullakin Sims menee tosi kausittain. Kolmosesta mullakin taitaa olla kaikki ja nelosesta sitten vähän vähemmän. Itsellä ei taas kovin tarinalliset tai elokuvamaiset pelit jaksa kauaa kiinnostaa, täytyy keskittyä liikaa ja tehdä itse liian vähän :D

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...