3/16/2017

Gamer: Counter Strike: Global Offensive


CS:GO eli Counter Strike: Global Offensive on ehdottomasti oma "pääpelini". Ensimmäiset kokemukset pelistä ovat vuosia vanhat, katselin peliä telkkarista ja kokeilin itsekin, mutta pidin peliä ostoineen ja uusine karttoineen ärsyttävänä ja liian hankalana. Battlefieldiä aikani pelailtuani huomasin, että CS:GO onkin oikeastaan hyvinkin selkeä ja helppo peli. CS:ssä ympäristö ei muutu ja pääpaino on joukkuepelillä, taktiikalla ja henkilökohtaisilla taidoilla. Siinä missä BF:ssä piti ottaa huomioon puiden ja talojen kaatuminen, helikopterit jne. oli CS tervetullutta vaihtelua. Kiinnostuksesta CS:ään alkoi koko elektroninen urheilu -kiinnostukseni. CS on kilpailullinen peli, jonka ympärillä pyörii turnauksia, liigoja ja isoja rahasummia. YLE näyttää turnauksia välillä telkkarista, mutta suurimmaksi osaksi peliä tulee seurattua ihan netin kautta. Peliä tulee pelattua niin paljon ja niin säännöllisesti itse, että meillä on melko vakiintunut peliporukka ja jopa oma mesekeskustelu sitä varten, että porukan tavoittaa mahdollisimman helposti pelaamaan. CS:n kilpailullisen pelimuodon ajatus on se, että kaksi viiden hengen joukkuetta (terrorists vs. counter-terrorists) pelaavat toisiaan vastaan. Terroristit yrittävät asettaa pommin toiselle valituista paikoista ja counter-terroristit taas yrittävät estää tämän tai purkaa jo asetetun pommin. Idea on siis melko yksinkertainen ja jakaa toisaalta varmasti mielipiteitä siitä, että pitäisikö tällaisia pelejä pelata. Itselle kyse on pelin taktisesta näkökulmasta, ilman suunnitelmaa ja tiimihenkeä ei pärjää - ainakaan pidemmän päälle.


CS:GO kynteni perustuvat erääseen pelin legendaarisimmista kartoista eli Dust II -karttaan. Kartan kadut ovat hiekkaiset ja nimensä mukaisesti pölyiset, joista sain inspiraation toteuttaa nudet kynnet valkoisella liukuvärillä. Siniset leimadecalit taas ovat tulleet kynsiin mukaan tunnelista, jossa seiniä koristaa samantyyppiset siniset kaakelit.

Toteutus jätti taas toivomisen varaa, mikä on näin teemaviikolla vähän harmillinen teema, joka tuntuu toistuvan vähän kaikissa kynsissä. Leimadecalit onnistuivat kuitenkin mukavasti ja värit olivat mitä piti. Decal Matista irrottelukin oli paljon normaalia leppoisampaa, liekö uudella pohjalakkapullolla jotain tekemistä asian kanssa.

Nämä kynnet eivät todellakaan avaudu ilman pohjatarinaa ja senkin jälkeen vaativat vielä karttatuntemusta. Itselle kaakelikynnet edustavat selvästi tätä karttaa, mutta muille näistä saattaa tulla helposti mieleen esimerkiksi astiaston kuviointi. Voisin nähdä kaikki kynnet tällä leimauksella koristeltuina ja kokonaisuuden silti tyylikkäänä!

Tuleeko sinisistä kynsistä astiasto mieleen?

Color Club - In De-Nile
Essence - Miss Captain (51)
OPI - Keeping Suzi At Bay
Essence - Dare It Nude (36)
Gina Tricot - White
Essence - Stamp Me! White
Born Pretty Store - BP-L004

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...