3/15/2017

Gamer: Minecraft


Tutustuin Minecraftiin vasta viime vuoden keväällä. Olin kuullut pelistä, mutta testaamaan pääsin vasta silloin. Pelin muokkausmahdollisuudet ovat suuret ja se on suosittu myös opetuksessa, koska opettaja voi luoda oppimisympäristön peliin. Itse olen keskittynyt aina rakentamiseen ja kaivausten tekoon. Pidin melkein vuoden pelitaukoa, mutta nyt olen hiljalleen palaillut pelin pariin rakentamaan ja kaivamaan. Pelissä on kuitenkin ne pelottavat ominaisuudet, kuten sain iltaisin yksin pelatessa huomata. Öisin maisemat valtaavat kaikenlaiset örrimörrit, esim. Creeper, jonka olen yrittänyt näpertää nimettömän kynteen. Samoiten kaivoksissa liikkuessa saattaa yhtäkkiä joku seistä selän takana valmiina vähentämään terveyttä. Olen todella säikähtänyt välillä pelatessani nopeasti kuvaan ilmestyviä hirvityksiä. Yhtenä yönä E:n ollessa töissä huomasin olevani aidosti kauhuissani, enemmän kuin kauhuleffoja katsellessa. Lopulta sammutin pelin ja aloin katsella jotain kivaa ja rauhallista ohjelmaa. Silti uskallan peliä yhä pelata, koska pikselimaailma tekee pelistä leppoisan ja erilaisen. Kynsissä on siis kuvattu yksi pelin hahmo, Creeper (nimetön) ja keskisormessa maapala. Kuten sanottu, pelin omaleimaisuus on pikseleissä. Pikseleitä on kuitenkin yllättävän hankala piirtää kynsille niin, että oma järki säilyy. Omat siveltimet ovat tällä hetkellä sitä laatua, että jokaiset vedon jälkeen siveltimestä saa vedellä irtonaiset suortuvat irti. Joten tiukat pikselirajat? Ei kiitos. Sen takia pikseleitä näkyy vain Creeperin kasvoissa ja maan ruohon rajana. Muuten olen "oikeilla" väreillä sutinut pieniä väripilkuja pitkin ja poikin ja ainakin itse tunnistan kynsistä, että mitä tämän on nyt tarkoitus esittää. Etenkin Creeper onnistui mielestäni kivasti, mutta maapalasta jäi puuttumaan sävyjä. Ikävä kyllä ruskean sävyjä ei kokoelmista vielä itseltä tarpeeksi löydy, joten vähemmällä piti tällä kertaa pärjätä.

Näiden kynsien myötä testasin oikeastaan ensimmäistä kertaa kunnolla Essencen lakkoja. Kaksi kerrosta esim. nudea Dare It Nude -lakkaa peitti todella yllättävän hyvin. Katselin kynttä pitkän aikaa ja ihmettelin, että oikeastiko peittävyys oli tuota luokkaa. Oli se. Vaaleanvihreällä Good Limesillä meni kahden kerroksen kuivattamiseen hieman pidempi aika, mutta valittamista ei tuossakaan lakassa ole. Erittäin positiivisia kokemuksia siis, voin hyvillä mielin jatkaa Essencejen hankkimista värikokoelmien täydentämistä varten.


Omasta mielestä kynsistä välittyy ainakin Minecraftia pelanneille, että mistä kynsissä on oikein kyse. Toisaalta tuo maapala ei ehkä välity itsellenikään. Mutta kynsiä oli hauska tehdä ja lopputuloskin on mielestäni ihan onnistunut.

Oletteko te pelanneet Minecraftia?

Gna Tricot - White
Essence - Good Limes (65)
Essence - Yummiiii! (45)
Essence - Dare It Nude (36)
Picture Polish - Enchanting
China Glaze - Intelligence, Integrity & Courage
Essie - Licorice
Essie - Off Tropic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...