2/13/2017

Leimauslaattojen ominaisuudet


Postaus kulki aluksi nimellä "mitä arvostan leimauslaatoissa?". Tämä on yhä tämän kerran pääpointti: mitkä ominaisuudet ovat minulle leimauslaatoissa niitä tärkeimpiä. Listasin viisi eri asiaa, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen kun ajattelen hyvää ja miellyttävää laattaa.



1. Monikäyttöisyys

Omistan paljon teemalaattoja, joissa on esimerkiksi siluetteja tai mereneläviä. Kaikista eniten käytän kuitenkin sellaisia laattoja joiden kuvat eivät varsinaisesti esitä mitään. Näissä laatoissa saattaa olla geometrisia kuvioita tai vain viivoja sekaisin. Myös mandala -tyyppiset kuviot toimivat todella useissa lakkauksissa. Kuvioita, jotka eivät suoranaisesti esitä mitään sopivat helposti minkä tahansa lakan tai lakkaustyylin päälle. Monikäyttöisyys tarkoittaa itselleni samalla myös helppokäyttöisyyttä. Yllä olevassa kuvassa esiintyvät Born Pretty Storelta tilatut laatat eivät oikein edusta itselleni tätä helppo- ja monikäyttöisyyttä, vaan näiden kanssa saa jo olla melko tarkkana, että mitä kynsille iskee.



2. Monta kuvaa

Kynsieni pinta-ala ei ole suuri, joten normaalikokoiset koko kynnen leimauskuvat riittävät helposti peittämään koko kynnen. Siksi suosin esimerkiksi MoYou Londonilta tilatessani sellaisia laattoja, joissa on mahdollisimman paljon erilaisia kuvioita ja en maksa turhaan liian isoista kuvista, joita on sitten vähemmän. Yllä olevat leimauslaatat ovat HeHe ja Born Pretty Store.

3. Laatu

Tämän kirjoittaminen tuntui jotenkin tyhmän itsestäänselvältä, mutta kirjoitin silti. Laatan pitää olla toimiva ja käytännöllisen kokoinen. Kuvioiden pitää olla niin syviä, että ne pystyvät nappaamaan tarpeeksi leimauslakkaa ja toimia yhteistyössä niin hyvin, että kuvio siirtyy helposti leimasimeen. Leimasin vaikuttaa tässä tietysti myös paljon, mutta laatan laadulla on myös väliä. Edellytän myös, että "arkikäyttöön" tulevat leimauslaatat eivät ole A4n kokoisia jättiläisiä, vaan mahtuvat kätevästi saatavaksi ja niille ei tarvi käytössä raivata ekstratilaa.



4. Hiotut reunat

Normaalisti tämä on ihan perusominaisuus, mutta välillä sattuu käsiin laattoja, joiden reunat ovat todella terävät. Juuri sellaiset, että talven kuivattamilla käsillä vähän pelottaa ottaa laatasta kiinni. Onneksi näitä laattoja tulee vastaan nykyisin todella harvoin, lähinnä vähän huonomman laatuisilla laatoilla on tätä ongelmaominaisuutta. Yläpuolella on EnjoyOursilta saatu leimauslaatta, jossa reunat ovat vähän siinä rajalla, hieman jo terävähköt, mutta vielä siedettävät.



5. Kaunis suunnittelu

Okei, tällä ei todellakaan ole yhtä paljon merkitystä kuin listan muilla kohdilla. Kuitenkin on pakko todeta, että esimerkiksi MoYou Londonin kauniit laattojen suojakuoret ja laattojen teemat ja nimet ovat todella kiva lisä leimauslaattoihin. Läheskään kaikkia laattojani en MYLiltä tilaa, mutta pakettien avaaminen sieltä on aina yhtä mukavaa puuhaa.

Lopuksi vähän faktoja omista leimauslaatoista. Tällä hetkellä kokoelmassani on selvästi eniten Born Pretty Storen laattoja, joita olen saanut muutaman testiin, mutta suurimman osan olen hankkinut itse. BPS:n laatat ovat edullisia ja laadukkaita, joten niitä tulee helposti tilattua jos on sellainen laatta, jota voisi kuvitella vähänkään käyttävänsä. Muita suosikkimerkkejäni on esimerkiksi MoYou London, joka on todellakin kauniisti suunniteltu ja laattojen erilaiset teemat kutsuvat minua puoleensa todella. Myös MoYou London tekee todella laadukkaita laattoja. Nämä kaksi ovat ehdottomasti käytetyimmät merkkini, mutta innolla odotan sitä päivää kun raaskin laittaa rahaa esim. ÜberChicin ihanuuksiin, joita en ole ikinä edes päässyt kokeilemaan.


Mikä teille on leimauslaatoissa tärkeää?

8 kommenttia:

  1. Mulle on tärkeää tietty se laatan monikäyttöisyys ja se toimivuus. Yhtä isoa kuviota olevaa laattaa on hankala käyttää, joten tykkään enemmän sellaisista laatoista, joissa on suoraan kynnen kokoisia kuvia. Puhdistuslappua/vanutuppoa repivät kuvion reunat saa aina mut lähes raivon partaalle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä myös yksi iso kuvio täynnä pieniä yksityiskohtia on todella hankala! Iih, onneksi repiviä laattoja ei itsellä ole vähään aikaan tullut vastaan :D

      Poista
  2. Mulle monikäyttöosyyttä tärkeämpää on niin ihanat kuviot, että niihin ihastuu eli ihan peruskivat kuviot ei riitä. Esimerkiksi kukka- tai pitsikuvioihin mä en ikinä kyllästy ja niitä voi leimata monella eri värillä. :) Oon Belegwenin kanssa samaa mieltä, että on superärsyttävää, jos kuviot repii vanulapun ja nöyhtää on jokapaikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Mulle kukka- ja pitsikuviot on juurikin niitä monikäyttöisiä. Nöyhtää ei kyllä siedä yhtään :D

      Poista
  3. Miulta saisit UberChicin laatan, jos vaan kuvat nappaa :D Laatta on 6-01. Ihan inasen kupera, mutta ei muuta "vikaa".

    Tämän kokoelman eka laatta; http://uberchicbeauty.com/products/uberchic-nail-stamp-plates-collection-6.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka ihanaa, mutta tuo laatta on niin spesiaaleilla kuvilla varustettu, että jäisi varmaan aina pitkiksi ajoiksi vaan istumaan laatikkoon :( Mutta jos joskus aiot myydä muita UC:n laattoja, niin voisin kyllä olla kiinnostunut! :)

      Poista
  4. Tosi kiva postaus! :) Mulle tärkeintä on myös tuo toimivuus ja monikäyttöisyys. Teemalaatat tahtoo jäädä käyttämättä, ja vaihtelevasti toimivien laattojen kans palaa hihat melko nopeasti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jep, sehän siinä on! Taitavat nuo kaksi nousta ehdottomasti tärkeimpien ominaisuuksien joukkoon.

      Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...