10/05/2014

Aloitteleva kynsiharrastaja

Arvonnan palautekohdassa oli toivottu yllättävän paljon erilaisia tutoriaaleja ja nyt onkin kovasti mietintämyssy päässä sen suhteen, että mistä ensimmäistä tutoriaalia alkaisin koota. Tutoriaalien lisäksi oli toivottu vinkkejä aloittelevalle kynsienlaittajalle. Tämä idea oli mielestäni todella hyvä, joten laitoin sen toteutukseen mahdollisimman nopeasti. Tässä postauksessa on siis mielestäni olennaisempia pointteja kynsiharrastuksen aloitukseen. Lisäksi joitain pieniä lisäjuttuja, mitkä eivät todellakaan ole alussa ihan niitä tärkeimpiä. Mutta toivottavasti tämä on sellainen kattava paketti, mitä toivottiin! Olen tehnyt postaukseen paljon linkkejä, jotta pääsitte helposti tutkimaan näitä tuotteita ja erilaisia sivustoja, linkkien painamisesta en hyödy minä siis mitenkään :)

Ja käykää osallistumassa arvontaan jos ette ole niin jo tehneet, se on avoinna muillekin kuin vakituisille lukijoille! :)


Pohja- ja päällyslakka

Oman harrastamisen alkuvaiheessa ohitin näiden kahden tarpeen ihan täysin. Vasta kun olin hionut kynsistä pari kertaa vihreitä ja keltaisia värjäytymiä pois, tajusin, että ehkä etenkin pohjalakalle olisi tilausta. Nyt en voi edes tarpeeksi korostaa sitä, kuinka tärkeä asia pohjalakka on.

Tällä hetkellä käytän Sally Hansenin tuotteita. Pohjalakkana on Nail Rehab*, joka suojauksen lisäksi myös tasoittaa kynnen pintaa ja sen väriä. Päällyslakkana olen jo pidemmän aikaa suosinut Diamond Flash Top Coatia eli pikakuivattavaa päällyslakkaa. Etenkin kynsiä koristellessa pikakuivattava säästää hermoja kun ei tarvitse odottaa niiiiin pitkään jokaisen kerroksen välissä. Näitä kahta lakkaa saa esimerkiksi Anttiloista, Prismoista ja Tokmannilta eli tavarataloista.

China Glaze - Bottoms Up, OPI - I Just Can't Cope-Acabana, Zoya - Stevie, KBShimmer - Sweet Wave, KIKO - Mint Milk 

Kynsilakat

Sellainen melko oleellinen osa tässä harrastuksessa..Ihan harrastuksen alussa ostin ihan mitä lakkoja tahansa. Jos tarvitsin valkoista, niin ostin sen ensimmäisen mikä kaupassa tuli eteen, mielellään vielä sen halvimman. Sitten jossain vaiheessa suosikkimerkit alkoivat nousta kokoelmasta esille ja aloin kerätä niitä. Nyt harvemmin tulee enää ostettua lakkoja näiden merkkien ulkopuolelta, indiemerkkejä lukuunottamatta. Ongelma olikin sitten hankkiutua eroon niistä hutiostoksista..

Helposti Suomessa kaupoista saatavilla olevista lakoista tykkään Essiestä, OPIsta ja IsaDorasta eniten. Eniten ostan kuitenkin netistä, paljon ulkomailta ebayn ja muiden nettikauppojen kautta. Suomalaisia nettikauppoja ovat esimerkiksi MiMax (OPI, China Glaze, Essie, Orly jne.), CesarsShop (Essie, OPI, Color Club, China Glaze, indiet), Kauneudenkauppa (OPI), NailCity (sähköpostia laittamalla Zoya). Esimerkiksi OPIn hinnat Suomessa ovat normaalisti siinä 14-17 euron paikkeilla, mutta kannattaa olla tarjoushaukkana, kaikissa nettikaupoissa on usein tarjouksia, joista voi löytää halpoja lakkoja. Lisäksi suosittelisin liittymistä facebookissa Kynsikoristekirppis -ryhmään, mistä todellakin voi tehdä hyviä löytöjä. Rajataan tämä aihe tällä kertaa vain Suomen kauppoihin, muuten juttu vaan venyy ja venyy. Voin myös kirjoitella ulkomaiden mahdollisuuksista enemmän, vinkatkaa kommenttiboksiin!


Kynsien ja kynsinauhojen hoito

Tämä on jo vähän sellaista hifistely-osastoa, mutta toisaalta on kyllä hyvä tietää tästäkin alueesta jotain etenkin näin talven tullessa. Kynnet lyhennän aina lasikynsiviilalla. Se on tehokas ja kynsille hellävaraisempi tapa. Kynsinauhoja kannattaa etenkin lakkaamisen ja lakkausten poiston jälkeen hoitaa kynsinauhaöljyllä. Itsellä on käytössä tällä hetkellä Nfu Oh:n Flower Oil Bubble Gum, jonka tuoksu on ihan mahtava purkka. Lisäksi käytän OPIn  Avoplex Cuticle Oilia*, mikä on kyllä ihan korvaamaton. Öljyä kannattaa käyttää kerran päivässä, toiset käyttävät sitä monta kertaa päivässä etenkin pahimpana aikana. Itsellä öljyjen käyttö meinaa aina unohtua, koska en jaksa odotella öljyn imeytymistä ja päädyn aina sotkemaan tietokoneen..Käsien rasvausta ei saa myöskään unohtaa.

Kynsinauhaleikkuri on ostos tältä kesältä ja se on helpottanut omaa elämää ihan huomattavasti. Kynsinauhatikuista eroon pääseminen on tuon kanssa niin helppoa, suosittelen ehdottomasti! Tämän ostin itse ihan ruokakaupasta. Viimeisenä osana tässä kategoriassa on Nfu Oh:n Cuticle Remover, joka poistaa kuollutta kynsinauhaa tehokkaasti kynnen ympäriltä. Monet vannovat tämän aineen nimeen, enkä itse ole yhtään poikkeus. Suosittelen. Tämä auttaa pitämään kynnet siistimmän näköisenä.


Koristelu

Koska tästä aiheesta voisi jaaritella vaikka kuinka ja paljon, niin yritetään pitää tämä jotenkin edes aisoissa. Kynsiähän voi koritsella oikeasti millä vain, mutta tässä on jotain yleisimpiä juttuja.

Kynsiteippien avulla kynsille voi saada vaikka minkälaisia kuvioita. Olen käyttänyt paljon ulkomailta tilattavia Nail Vinylsejä, jotka auttavat esimerkiksi chevron -kuvioiden teossa ihan korvaamattoman paljon. Helpommin saatavilla olevat teipit ovat tuollaisia ohuita teippejä, joiden avulla voit keksiä vaikka minkälaisia kuvioita. Teippailu vaatii vähän kärsivällisyyttä ja hermoja, mutta kannattaa kokeilla.

Dotting toolilla voi tehdä kynsille erilaisia ympyröitä ja pisteitä ja koota niistä erilaisia kuvioita. Dotting toolissa on yleensä kaksi päätä, kummassakin erikokoiset pallot. Päät kastetaan kynsilakkaan ja painetaan sitten kynnelle - helppoa. Dotting toolit eivät ole kovin arvokkaita ja niitä taitaa saada melkein jokaisesta nettikynsikaupasta. Jos dotting toolia ei halua hankkia, niin esimerkiksi nuppineulan pää ajaa saman asian.

Meikkisieni kuvan ylänurkassa on tarkoitettu liukuvärien tekemiseen. Siihen yksinkertaisesti lakataan halutut värit peräkkäin, painetaan talouspaperiin ylimääräiset ja tuputellaan kynnelle. Erilaisia strasseja taas voi käyttää ihan millaisiin lakkauksiin tahansa tuomaan vähän ekstraa. Suosin strassihyrriä erivärisillä strasseilla. Tuo hyrrä on ollut itsellä jo monta vuotta ja vieläkin siitä riittää moniin lakkauksiin.

Siveltimiä käytän ensisijaisesti lakkausten siivoukseen pois kynsinauhoilta. Kuvassa oleva oranssi sivellin on juuri sitä tarkoitusta varten. Sivellin kastetaan kynsilakanpoistoaineeseen ja siivotaan lakat halutusta paikasta pois vahingoittamatta lakkausta. Toinen kuvan sivellin on käsinmaalaukseen. Kynsille maalatessa voi käyttää esimerkiksi akryylivärejä tai ihan kynsilakkoja, itse käytän kumpiakin.

Tarrat ja water decalsit ovat kumpikin todella helppoja, suosittuja ja kauniita koristelutapoja. Tarroista ei sen enempää tarvitse varmasti sanoakaan, mutta water decalsit toimivat kuten lapsena paljon käytetyt tatuoinnit. Liotetaan vedessä sen hetken, sitten pinsettien avulla siirretään haluttuun kohtaan kynttä. Lopuksi päälle päällyslakka. Ihan tavallisten kauppojen lisäksi niitä saa nettikaupoista ja suosittelen tutustumaan niiden valikoimaan, löydätte varmasti paljon ihania juttuja.

Art Linerit ovat tässä sarjassa viimeisenä. En ole tähän mennessä kokenut suurta tarvetta kuin mustalle ja valkoiselle ja niillekin melko harvoin. Art Linereiden sivellin on pitkä ja kapea, niiden avulla voi esimerkiksi tehdä suoria viivoja ja rajata erilaisia kuvioita. Kuvassa olevat ovat Dependin, niiden kanssa olen pärjännyt hienosti.


Leimaus

Tämän kerran viimeiseksi kohdaksi valitsin leimaamisen. Koristelutyyli, joka vaatii kuitenkin useamman välineen. Ensimmäiseksi leimauslaatta. Näitä on nykyisin saatavilla valtavasti erilaisia, eri merkkisiä, eri teemoilla ja myös eri laaduilla. Kuvassa oleva leimauslaatta on MoYou Londonin laatta Fashionista Collection 07. MoYoun laatat ovat tällä hetkellä ehdottomasti suosikkejani. Niitä saa tilattua MoYoun omilta sivuilta Britanniasta ja Suomessa niitä myy nykyisin CesarsShop. Cesarsin valikoimaan ei kuitenkaan kuulu ihan kaikki MoYoun laatat. Muita merkkejä on esimerkiksi Konad ja Pueen. Näitä on Suomesta helpompi saada. Laatoissa kannattaa tiettyyn pisteeseen asti suosia merkkejä, koska tällöin tietää saavansa laadukkaita laattoja joilla leimaaminen sujuu.

Lisäksi leimaamiseen tarvitsee stamperin, scraperin ja leimauslakan. Leimauslakan pitää olla tarpeeksi paksua soveltuakseen leimaukseen. Itse käytän yleensä vain Konadin leimauslakkoja, koska olen ne hyväksi todennut eikä tulosta tarvitse arvuutella. Kuitenkin myös monet ihan normaalit lakat soveltuvat tarkoitukseen hyvin. Kokeilemalla selviää. Leimauslakka levitetään kuvan päälle, scraperilla otetaan ylimääräinen lakka pois ja stamperilla siirretään kuva laatasta kynnelle. Tämä kuulostaa ja on lopulta yksinkertaista, mutta saattaa vaatia harjoittelua. 

Stampereita on erilaisia, itse suosin eniten tällä hetkellä tuota alareunan vaaleanpunaista Konadia. Siinä on kaksi erilaista päätä, suuremmalla on helppo siirtää koko kynnen kuvia kun taas pienemmällä päällä saan pienen kuvan helpommin haluttuun kohtaa kynttä. Kuvassa on myös musta "löllöstamper", jolla kaarevalle kynnelle on helpompi saada leimaus jokaiseen kynnen nurkkaan ja kulmaan.


Se siitä tällä kertaa. Näistä asioista voisi todellakin kertoa vaikka kuinka paljon, joten toivoisin todellakin, että kommenttiboksissa kertoisitte jos jokin jäi askarruttamaan, mistä haluaisitte vielä kuulla ja muita kommentteja näistä jutuista. Toivottavasti tästä oli jollekin jotain apua! 

Kommentoikaa, kyselkää ja kertokaa mitä mieltä olitte! :)


En hyödy linkkien painamisesta, ne ovat vain teidän elämäänne helpottamaan.
* Tuote saatu. Kerron rehellisen mielipiteeni tuotteista.

6 kommenttia:

 1. Hyvä teksti.
  Tutoriaali kynsivinyyleiden käytöstä?

  VastaaPoista
 2. Itse suosin scraperin tilalla kirjastokorttia, koska en halua naarmuttaa MoYoun laattoja:) Sain tehtyä kunnon naarmun scraperilla:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :s Itse olen kait kerran kokeillut kortilla leimata, muuten olen tykännyt kyllä käyttää ihan noita perinteisiä scrapereita :) Olen ajatellut että sellainen normaali naarmuuntuminen kuitenkin kuuluu asiaan ja leimauslaatan elinkaareen :) Olisikohan se kokeilemasi scraper ollut tosi terävä? :o

   Poista
 3. Kiva, laaja ja hyödyllinen postaus :) Lisää tällaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä oli hyötyä! Yritän saada tähän jonkinlaisen jatko-osan aikaiseksi :)

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...