12/07/2014

Toisen lakkalaatikolla: Oot meikannut!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Toisen lakkalaatikolla -sarjassa käydään tutustumassa kynsi- ja kauneusharrastajien kynsilakkakätköihin ja kynsiharrastukseen. Tänään on aika kuulla, mitä sanottavaa on Oot meikannut! -blogin kirjoittajalla, Annalla.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Miten säilytät kynsilakkojasi?

Vihdoinkin sain tähän hieman järkevyyttä, kun ostin legendaarisen Helmerin! Aiemmin olivat kaikki läpinäkyvässä SmartBoxissa. Ei mikään erityisen glamoröösi ratkaisu. Helmerissä lakat ovat aikalailla järjestelty merkin mukaan, O.P.I:t omassa laatikossa, China Glazet omassaan. Pikkulakoille löysin vähän aikaa sitten juuri sopivan pussukan Seppälän alekorista!


Miten säilytät muita kynsilakkaharrastukseen liittyviä tarvikkeita kuten leimauslaattoja, siveltimiä, koristeita jne. ?

Leimauslaatat ja -tarvikkeet mahtuvat (vielä) näppärästi Dr. Hauschkan metalliseen rasiaan, jossa oli aikoinaan matkakokoisia ihonhoitotuotteita. Muut koristelutuotteet ovat nostalgisesti mun ensimmäisessä meikkipussissa. Ihme, että on kestänyt tähän päivään asti ihan hyvässä kunnossa!


Viekö tämä kokonaisuus paljon tilaa?

Lakkojen säilyttäminen kyllä, mutta toisaalta nyt ne on nätisti yhdessä laatikostossa. Helmeriin mahtuu myös leimausrasia, mutta meikkipussi koristelujuttuineen lojuu aina ties missä. Eli periaatteessa ei, mutta useimmiten ne lakat löytyy aina sieltä, missä viimeksi oon lakkaillut.


Haluaisitko tehdä säilytysjärjestelmääsi muutoksia? Millaisia?

Swatch-tikuille olisi kiva saada jonkinlainen järkevä systeemi, tuntuu että hyödynnän niitä vähän huonosti. Muuten lakkojen puolesta hommat on aika passelisti, kun Helmer saapui elämään.


Ovatko nämä muutokset haavetasolla vai toteutumassa?

No ainakin toistaiseksi onneksi pärjään yhdellä Helmerillä, mutta siitä nyt osan vie myös kosmetiikka. Haluaisin kovasti uuden meikkailupöydän, sillä nykyisessä ei ole juurikaan säilytystilaa. Tämä toteutunee sitten kun (jos) löydän mieluisan vaihtoehdon.. 

Missä tavallisesti lakkaat kyntesi?

Useimmiten keittiössä, siellä on paras valo. Aluslakat yleensä laitan koneen äärellä olohuoneessa. Keittiö on myös siitä hyvä paikka lakata, sillä se on meillä kissatonta aluetta. Jokainen kissanomistaja varmaan tietää, että niitä karvoja kyllä todellakin päätyy lakkauksiin. 


Montako kynsilakkaa sinulla suunnilleen on?

Suurinpiirtein 160. 

Mitkä lakat ovat kokoelmasi helmiä?

O.P.It on kyllä niitä rakkaimpia. Kivoin ikinä on ehkä O.P.I:n My Private Jet, josta on liikkeellä vissiin useampaakin eri versiota. Mutta tuo joka mulla on, on ihan täydellinen. Onko kokoelmassasi hirvityksiä? Mitkä ne ovat?

Flormarin U11 on jäänyt kokonaan käyttämättä. Ei mitään muistikuvaan miksi ylipäätänsä olen tuon hankkinut. Yksi shatter-lakka löytyy, saatu blogin kautta eikä kyllä varmaan koskaan pääse kynsille! : D E.l.f.:n lakat ovat myös vähän sellaisia, että jäävät helposti paitsioon hajunsa takia. 

Mikä olisi lakka minkä ehdottomasti hankkisit jos se olisi mahdollista?

Picture Polishin The Storm on ollut himoituslistalla KAUAN. Oottelen, että tulisi johonkin hyvään tarjoukseen tai bongaisin sen jostain, missä ei tarvitse maksaa PayPalilla.

Mitä muita kynsilakkoja toivelistaltasi löytyy?

Kultahippulakka olisi niin päheä!

Oletko hankkimassa lähiaikoina joitain näistä lakoista? Minkä/mitkä?

Juuuuri tuli postissa isompaa tilausta NailSuppliesille OPIn ja China Glazen talvikokoelmista. Mukaan pääsi myös Essien uusi pronssinen glitter, se on ihan tajuttoman kaunis!


Mikä on suosikkisi kynsilakkamerkeistä?

OPI laadun puolesta ja China Glaze valikoimasta.

Minkä sävyisiä lakkoja on kokoelmassasi eniten?

Murrettuja ja tummia sävyjä. Joo, niitä kyllä löytyy!


Kuinka usein käyt lakat läpi myyntitarkoituksessa?

Tosi harvoin. Vielä ei ole niin isoa kokoelmaa, että sieltä raaskisi hirveän montaa lähteä karsimaan. Facebookissa on joka kuukausi kynsilakkahuutokauppa, sen inspiroimana olen muutamat pienet kasat lakkoja myynyt eteenpäin. Useimmiten kyllä lakat menee sitten kavereille tai äidille.

Ylläpidätkö lakkojesi kuntoa jotenkin? Esim. ohentamalla lakkoja tai siistimällä pulloja?

Ohentamalla joo. Etenkin Seche Vite on sellaista tavaraa, että puolivälistä alaspäin tarvitsee säännöllistä vetreyttämistä. Muutamia cremelakkoja olen hyvillä tuloksilla onnistunut myös ohentamaan O.P.I:n ohentimella (huomasin, että tämä oli Kicksissä reilusti edullisin, vaikka vastaavissa oli tismalleen samat ainesosat!). Pulloja tarvitsee kovin harvoin siistiä, mutta joskus esim. ostaessa pullonsuihin on jäänyt lakkaa, niin ne kyllä puhdistan.


Oletko erikseen lajitellut käyttämättömät lakat sivuun vai ovatko ne muiden lakkojen joukossa?

Myyntilakat on erikseen, silloin kun jaksan niitä valikoida, mutta muuten kaikki löytyy oikeastaan sieltä Helmeristä lajiteltuina Opeihin, China Glazeen, hoitolakkoihin ja sitten muihin. Pidän kanssa kirjaa lakoista excel-tyyppisessä taulukossa, johon oon merkannut mm. onko lakkaa tullut vielä käytettyä kertaakaan.

Minkälainen on järjestelysi kynsien valokuvaamista varten? (Tausta, valaistus, kamera jne.)

Useimmiten kuvaan keittiössä, siellä on paras valo. Mitään erityisiä taustoja, lightboxeja tai lisävaloja en käytä. Kamerana toimii Canon 7D ja linssinä kynsikuvissa yleensä Sigman 17-35mm. Toisena kynsi- ja meikkikuvien kuvaamiseen käytän Sigman 50mm 1.4:sta, jonka nimeen oikeastaan vannon. Noihin kahteen on myös makrosovittimet. 

Suuren suuri kiitos Annalle osallistumisesta! :)

8 kommenttia:

 1. No kiitos kun pääsin mukaan! Tää on ihan huikea, odotan innolla näitä lisää! (Btw, tuossa on nyt suosikkilakkojen kuvan tilalla kuva uusista lakoista, joka on nyt kahteen kertaan tässä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista, hyvä kun sanoit, asia on nyt korjattu! :) Kiitos vielä! :)

   Poista
 2. Oi, vähän oli kiva lukea tämä esittely! :) Lisää näitä ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Muutama onkin jo aiemmin tullut ja lisää on toki tulossa :)

   Poista
 3. Taas mielenkiintoinen juttu! Vitsit tää oli kyllä hyvä väläys tämmönen postaussarja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestä kiva lukea taas! :) Mukavaa, että tykkäät!

   Poista
 4. Nämä on kyllä kivoja postauksia! :3

  VastaaPoista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...