12/20/2014

Toisen lakkalaatikolla: the Yellow Nails_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Toisen lakkalaatikolla -sarjassa käydään tutustumassa kynsi- ja kauneusharrastajien kynsilakkakätköihin ja kynsiharrastukseen. Tänään kysymyksiin vastaa the Yellow Nails -blogin Anni.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Miten säilytät kynsilakkojasi?

Kaikki värilakat ovat päässeet nyt jälleen hyllyille remontin jälkeen. Kulmauksessa on siis itse tehdyt valkoiset hyllyt, joissa suurin osa lakoista on, ja lakat on aseteltu niihin merkeittäin ja merkin sisällä väreittäin. Lisäksi oon koittanu asetella ne hyllyihin siten, että isot lakat on alahyllyillä ja pienet ylhäällä. Alus- ja päällyslakat ovat pöydällä laatikossa tai irrallaan. Pöydällä on myös lakkoja, jotka ei mahdu tällä hetkellä hyllyille, koska nyt on päässy tila loppumaan. Toisen seinän hyllyt on pyhitetty pelkille OPI:n lakoille, joten sinne en muita halua.

Miten säilytät muita kynsilakkaharrastukseen liittyviä tarvikkeita kuten leimauslaattoja, siveltimiä, koristeita jne. ?

Kaikki muu löytyykin sitten mun työpöydältä: siveltimet, dottarit ja viilat löytyy eläintarvikekaupoista saatavista kissanruokamitoista (ihan parhaat purkit säilytykseen!), tarrat ja siirtokuvat pienistä laatikoista, ja strassi- sekä niittihyrrät on läjässä irrallaan. Oikeestaan pöydällä on sellanen hillitty kaaos kaikkia kynsitavaroita. Kynsilakkajoulukalenterit ja muut pakkaukset on lipaston päällä, koska pitäähän ne olla näkyvästi esillä;)

Viekö tämä kokonaisuus paljon tilaa?

Kyllä vie! Tai no ei veisi, jos osaisin pitää tavarat aina järjestyksessä:D Pöytä on yleensä niin täynnä kaikkea kynsitavaraa, että kouluhommatkin hoidetaan lattialla tai toisessa huoneessa. Itse kynsilakkahyllyt eivät vie oikeestaan ylimäärästä tilaa, sillä mitä muutakaan nyt seinille laittaisi. Tosin kuten jo aiemmin mainitsin, nyt tarvis lisää seinätilaakin.Haluaisitko tehdä säilytysjärjestelmääsi muutoksia? Millaisia?

Haluisin ehkäpä strassit ja niitit sekä muut koristeet laatikkoon pois pöydältä, mut pöydän oma laatikosto on ihan täynnä muuta tavaraa enkä laiskana jaksa siivota. Muuten tykkään kyllä, että kaikki on helposti käden ulottuvilla ja että kynsilakatkin on näkyvillä - en voisi kuvitella laittavani niitä laatikoihin:)

Ovatko nämä muutokset haavetasolla vai toteutumassa?

No se laatikoiden siivoominen olis kyllä nopea homma, joten toteutuminen ei oo mahdotonta. Aikaa se voi viedä, sillä oon tosi laiska siivoomaan:D

Missä tavallisesti lakkaat kyntesi?

Samaisella pöydällä omassa huoneessani; siellä on rauhallista eikä kukaan valita hajusta. Välillä tosin saatan lakata yläkerran aulassa, sillä varsinkin kesällä huone on todella kuuma ja aulassa on viileämpi.


Montako kynsilakkaa sinulla suunnilleen on?

Värilakkoja ehkä noin 250 kpl, jos ei lasketa myytäviä lakkoja. Lisäksi määrästä puuttuu vielä joulukalenterissa olevat lakat sekä erinäinen määrä alus-, päällys- ja hoitolakkoja.

Mitkä lakat ovat kokoelmasi helmiä?

Ehdottomasti mainitsemisenarvoinen on OPI:n vaaleanpunainen glitter Teenage Dream. Metsästin sitä pari vuotta, kunnes löysin ihan pilkkahintaan Tallinnasta. Tykkään myös muista OPI-lakoistani, erityisesti vähän harvinaisemmista yksilöistä, kuten Burlesque-kokoelman glittereistä. Ja totta kai on pakko vielä mainita uusi rakkaus, nimittäin Kikon minttu creme 389 ♥Onko kokoelmassasi hirvityksiä? Mitkä ne ovat?

Nykyään harkitsen melko tarkkaan, mitä ostan (varsinkin kun opiskelijabudjetilla liikutaan), joten hutiostoksia tulee harvoin. Vanhoissa lakoissa toki on jotain kamalia, kuten sellasia helmiäislakkoja, joihin jää siveltimenvedot näkyviin. Ne oon kuitenkin poistanu käytöstä jo aikoja sitten:D

Mikä olisi lakka minkä ehdottomasti hankkisit jos se olisi mahdollista? 

Tää on paha, sillä niitä on paljon! Päällimmäisenä tulee mieleen China Glazen Flip Flop Fantasy, vaikka se nyt ei ole mikään täysin harvinainen. Oon koittanu bongata sitä monesta paikkaa, mut aina hinta on liian kallis tai sitä ei ollenkaan ole. Lisäksi himotuslistalla on ehdottomasti myös Zoyan Dream ja Carter, mutta nekin on aika hintavia postikuluineen.

Mitä muita kynsilakkoja toivelistaltasi löytyy?

No tuossahan jo jonkun verran mainitsinkin, mutta lisäksi olisi vielä joitain OPI:n cremejä sekä Essieitä. Erityisesti kaikki nudet ja mintunväriset lakat ovat toivelistalla ♥ Picture Polishilta huolisin Honey moonin, Mintyn, Eerien, Honey Dewin, Tiffanyn, Chillaxin, Gracen, Never Nuden, Stormin,... Cadillacquerilta taas päällismäisenä nousee mieleen The Rest Is Silence.

Oletko hankkimassa lähiaikoina joitain näistä lakoista? Minkä/mitkä?

Nyt aattelin olla loppuvuoden hankkimatta uusia lakkoja, joten tuskinpa lähiaikoina hankin. Lisäksi lukiolaisena ja poninomistajana rahoille on myös muuta käyttöä, mutta joskus pyrin aina palkitsemaan itseni jollain uudella lakalla:) Indieitä haluaisin, mutta kun nekin maksavat paljon, damn.Mikä on suosikkisi kynsilakkamerkeistä?
Ehdottomasti OPI, koska oon vaan ihan rakastunu lakkojen nimiin, laatuun ja sävyihin. Toinen suosikki on Ciaté varmaankin sen takia, että merkin lakkapakkaukset ja -pullot on niin mahdottoman söpöjä 8) Indielakoista suosikkini on Dollish Polish, tosin en paljon muita indieitä omistakaan.


Minkä sävyisiä lakkoja on kokoelmassasi eniten?

Hmm, varmaan pinkkejä tai sinisiä? Nykyään haalin lähinnä sinisiä ja mintunvihreitä lakkoja, joten ne nousevat kärkeen varmasti piakkoin, elleivät ole jo.

Kuinka usein käyt lakat läpi myyntitarkoituksessa?

Mulla on sen verran pieni lakkakokoelma, että ei ole hirveesti myytäviä tullut. Välillä jos huomaan, etten ole käyttänyt jotain lakkaa pitkään aikaan enkä luultavasti tule käyttämääkään, laitan sen myyntiin. Onneks ei oo tarvinnu tehä isoa karsimista, en varmaan jaksais:DYlläpidätkö lakkojesi kuntoa jotenkin? Esim. ohentamalla lakkoja tai siistimällä pulloja?

Aina lakkaamisen jälkeen putsaan kynsilakanpoistoaineella pullojen kaulat, jottei lakkaa jää kierteisiin. Lisäksi ohennan lakkauksen yhteydessä, jos on tarve. Ravistan lakat aina ennen käyttöä tai jos näen hyllyssä jonkun, joka kaipaa ravistamista. Muuten en tee mitään suurta lakkojen ylläpitoa kerralla.

Oletko erikseen lajitellut käyttämättömät lakat sivuun vai ovatko ne muiden lakkojen joukossa?

Ovat muiden lakkojen seassa hyllyillä, mutta joskus mulla on ollu lista, jossa on käyttämättömien nimet merkattuna. Nykyään laitan uudet heti hyllyyn (jos mahtuvat), enkä jaksa ottaa stressiä siitä, onko käytetty vai ei. Kaikki tulee kuitenkin joskus käytettyä:)

Minkälainen on järjestelysi kynsien valokuvaamista varten? (Tausta, valaistus, kamera jne.)

Pöydällä on yksi päivänvalolamppu, ja sen kaveriksi oon ite väsänny pahvilaatikosta valoteltan. Valotelttaa joudun kuitenkin säilyttää vaatekaapin päällä, koska muuten ylireipas kisu tuunaisi sen. Taustana mulla on sekä valkoinen että musta, mut nykyään käytän lähinnä valkoista. Haluisin kyllä toisenkin päivänvalolampun ja siirtää kuvauspisteen lipaston päälle, mut se on vielä mietinnässä. Ehkä tulevaisuudessa;)

Kamerana mulla on Canonin vanha järjestelmäkamera EOS 450D, joka vetelee ihan viimesiään. Tarkennus toimii vaihtelevasti, eikä kamera muutenkaan ole enää niin kuin uutena. Seuraavana hankintalistalla olis kameralle jalusta (jep, en omista vielä), jotta kuvat olis helpompi ottaa. Ja se uusi kamera on kaukainen haave.. Tarkotus olis mennä kesällä töihin ja sit ostaa parempi kamera, sillä käytän kameraa kynsien kuvaamisen lisäksi paljon!


Kiitos Annille osallistumisesta! :)

6 kommenttia:

 1. Jes, ihanaa, odotinkin että toivottavasti oot ottanut Anninkin tähän messiin! Tää on niin hyvä juttusarja! (:

  VastaaPoista
 2. Jee, uusi osa! Näitä on aina niin mielenkiintoista lukea, ihan huippu postaussarja. ❤

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun sain osallistua! Oli kiva päästä mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kun lähdit mukaan! Olen niin kateellinen noista kynsilakkahyllyistä! :D

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...