1/18/2017

Blogimeininkejä

Tammikuun alussa jossain Facebookissa käytiin keskustelua kynsiblogeista ja niiden sisällöstä sekä tulevaisuudesta. Itse en käynyt osallistumassa keskusteluun millään tavalla, mutta huomasin keskustelun sisällön jääneen kuitenkin mieleeni pyörimään. Siksi päätin avata omia ajatuksiani omasta kynsibloggaamisesta missäs muuallakaan kuin ihan omassa kynsiblogissani.

Omassa blogissani on suurelta osalta kyse kynsien arkistoinnista. Olisi aika hassua ajatella, että nyt monen vuoden ajalta tekemäni lakkaukset olisivat täysin unohdettuja, mutta sen sijaan ne ovat kaikki kiltisti tallessa kansioissa tietokoneellani sekä blogissa. Samalla kun tallennan blogiin kynsikuvia, yritän kuitenkin tuottaa myös lukijoita kiinnostavaa sisältöä niin, että blogi jopa päivittyisi suhteellisen tasaisin välein. Viime vuosi olikin tässä melkoinen poikkeus tavallisesta rytmistä, koska tietenkin parisuhde ja opiskelu ajoivat bloggaamisen edelle. Nyt bloggaamiselle on enemmän aikaa opiskelujen valmistuttua ja bullet journalissani on joka kuukausi varatut sivut blogin postausten suunnitteluun. Tämän huomasin heti alusta asti helpottavan järkevän blogisisällön tuottamista.

Missään vaiheessa Nerdic Nailsissa ei ole ollut kyse suurista lukijamääristä tai yhteistyöstä. Blogi on ollut selvästi mukava harrastus, jonka kautta olen tutustunut loistaviin tyyppeihin ja samalla pysynyt kynsiharrastuksen kehityksessä mukana. ChitChatNailsin lopettaminen sai myös itseni tajuamaan, että 6-7 vuotta kynsihommissa mukana pyörimistä on ollut aika paljon. Harrastus on mennyt hirveästi eteenpäin ja esimerkiksi välineet ovat uudistuneet kamalasti, tehden harrastamisesta helpompaa kuin koskaan. Toisaalta kaikenlaisia hilavitkuttimia on nyt niin paljon, että olen iloinen siitä, että olen ollut kynsijutuissa mukana jo vuosia. Kaikkien uutuuksien haltuunotto tuntuisi nyt aika hurjalta hommalta. Nyt näitä juttuja on tipahdellut mukaan pikkuhiljaa ja olen edelleen edes suunnilleen kärryillä siitä, että mitä kynsimaailmassa tapahtuu.

Viime vuosi opetti myös sen, että harrastaminen on kivaa ilman uusien lakkojen ostamistakin. Myin paljon lakkoja ja laattoja viime vuoden aikana pois ja vaikka wishlistillä onkin muutama must have -lakka, ei niiden hankkimisessa ole loppujen lopuksi mikään kiire, koska nykyistenkin lakkojen kanssa saan aikaiseksi paljon kivaa.

Facebookin keskustelussa puhuttiin paljon myös siitä, että millaista sisältöä kynsiblogeissa näkyy. Moni bloggaakin kynsien lisäksi paljon muustakin kosmetiikasta. Oma kosmetiikkaosaamiseni on TODELLA surkeaa ja ymmärrän kynsilakoista paljon enemmän kuin mistään meikeistä. Meikkivarastooni kuuluu lähinnä ripsiväri, puuteri ja muutama luomiväri. Blogin sisältö on muun muassa siksi lähinnä kynsiä käsittelevä, poikkeuksena esimerkiksi LUSHiin liittyvät postaukset. LUSHin tuotteet ovat jotain mitä pystyn helposti vielä itsekin ymmärtämään ja käyttämään ilman sen kummempia taitoja tai taustatietoja. Voisin siis väittää, että jatkossakin blogin sisältö tulee olemaan 90 prosenttisesti kynsiaiheinen.

Olette ehkä huomanneetkin, että olen pitänyt tapana kirjoittaa jokaisen (lakkaus)postauksen alkuun jotain kynsiin liittymätöntä. Esimerkiksi jotain päässä pyörineitä ajatuksia tai vain elämän tapahtumista yleensä. Tämä on mielestäni ollut kiva tapa ja en näe mitään syytä sitä muuttaa. Tuleepahan kynsien lisäksi myös jotain vähän henkilökohtaisempaakin sisältöä.

Ehkä punaisena lankana on se, että vaikka koin alemmuutta ja huonoja fiiliksiä tuosta keskustelusta ja tuntui siltä, että oma blogini ei nykypäivän valikoimissa vain riitä, niin aion silti jatkaa bloggaamista omalla tyylillä ja tavallani. Nautin kynsikuvien jakamisesta ja pienimuotoisesta tarinoinnista sekä kommentoista ja niihin vastaamisesta. Katsotaan mitä hauskaa tämä vuosi tuo tullessaan! :)

Kuulisin myös enemmän kuin mielelläni, että mitä ajatuksia tämä postaus tuo teidän mieleenne. Blogista otan myös vastaan kaikenlaisia kommentteja kehitysehdotuksista alkaen! :)

17 kommenttia:

 1. Hyvä sinä! Sinun blogisi on sinun näköinen. Olen seurannut sitä jo aikaisemmin, ja aion seurata vastakin. Tää oli hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogin sisältö on miellyttänyt! :)

   Poista
 2. Kiva kun otit aiheen esille, kerta jäi mietityttämään :) minä ainakin ihailen blogiasi juuri sellaisena kuin se on, ehdottomasti jatka samaa linjaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä vaan tekee hyvää tuulettaa omaa päätä bloggaamisestaan! :) Kiitos <3

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä 😊. Itse olen jostain syystä löytänyt blogisi vasta hiljan, mutta lueskelen mielelläni juuri kynsiaiheista, kun en minäkään juuri leikeistä ymmärrä 😁.. Kiva on kynsiaiheiden lisäksi lukea myös noita muita ajatuksia! En ole seurannut syksyn keskustelua, mutta jotenkin tuntuu surulliselta, että joillakin on sellainen olo että pitäisi tehdä jotain "enemmän": Itselle päivän ihana rentoutumishetki on kun saa lapset nukkumaan ja voi syventyä hetkeksi kynsiblogien rentouttavaan maailmaan (kenen tahansa teistä)... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta onhan se kiva, että blogeista löytyy kaikille jotain. Jos haluaa lukea vain kynsistä, niin on kynsiblogeja ja jos muustakin, niin löytyy laajemminkin eri aiheita käsitteleviä blogeja! :)

   Poista
 4. Siis MEIKEISTÄ en ymmärrä, leikeistä ehkä kyllä kun olen LTO 😁😁😁

  VastaaPoista
 5. Minusta on aina kiva lukea blogeja jotka tekee aidosti sitä omaa juttuaan, oli se sitten mitä tahansa. On myös hyvä että on selkeästi kynsiblogeja kosmetiikkablogien lisäksi. Ei kaikkien tarvikaan kirjottaa muusta kosmetiikasta, ei se oo mikään itseisarvo todellakaan! Kynsihommat on niin oma taiteenlajinsa että on tosi kiva että bloggaajista löytyy nimenomaan siihen keskittyviä tyyppejä :) mullahan aiheet on rönsyilly muualle kynsihommista kyllä, mutta se johtuu vaan mun omasta intohimosta ihonhoitoa ja meikkejä ja tuoksuja kohtaan. Yritän siis sanoa että ei todellakaan mitään syytä kenelläkään tuntea huonommuutta, kaikkien pitäis saada harrastaa omalla tyylillä ja tahdilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, huomaan tuon kaikissa seuraamissani blogeissa - kynsi tai lifestyle - oma juttu on se tärkein! :)

   Poista
 6. Mäkin tykkään blogeista, jotka on omanlaisiaan! :) Musta myös kynsiblogimaailma on tuossa ajassa muuttunut ihan järjettömän paljon, sekä hyvässä että pahassa. Harmi kun niin moni hyvä blogi on jättänyt blogimaailman kokonaan, uusia hyviä on vähän hankala löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Muistan kun aloitellessa kynsiblogeja oli vain muutamia ja sitten yhtäkkiä niitä ilmestyi kuin sieniä sateella. Jotenkin vaan tuntuu, että eihän tässä niin kauaa ole tullut harrastettua, mutta onhan sitä aikaa nyt kulunut vaikka kuinka! :)

   Poista
 7. Sun blogi on hyvä tällaisena! <3

  VastaaPoista
 8. Komppaan edellisiä; mieluummin kirjoittajalle itselleen mieluista sisältöä ja erilaisia blogeja, entä väkisellä samaan muottiin ängettyä sisältöä. Henkilökohtaisesti vilkuilen kosmetiikkapostauksia, mutta en jaksa paneutua niihin kovinkaan ajatuksella. Tämä sen vuoksi, että oman meikkipussin sisältö on hyvin suppea, ja meikattua tulee vain todella harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sehän muuten näkyy myös sisällössä, jos kirjoittaja on tehnyt sen "vasten tahtoaan". Joten pitäytykäämme kaikki omissa mieluisissa jutuissa :)

   Poista
 9. Ihan on turha kokea alemmuutta blogistasi. Olen aina ollut sitä mieltä, että blogia pidetään ihan omaksi huviksi eikä kenenkään toisen miellyttämiseksi. Jos se sitten kuitenkin kiinnostaa muitakin, sehän on vain kiva bonus :) Vaikka ei se kyllä motivaatiolle hyvää tee, jos tuntee vuodesta toiseen höpisevänsä itsekseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ajattelen niin, että kaikki jossain määrin bloggaavat myös muita varten, koska mikäli muiden ajatukset omista kynsistä (tms.) eivät kiinnosta yhtään, blogi tuskin olisi julkinen :) Mutta pääasiassa bloggaaminen on tietysti vain itseä varten, mukava harrastus :)

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...