3/08/2015

Toisen lakkalaatikolla: Jos Edes Kynnet / Papu

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Toisen lakkalaatikolla -sarjassa käydään tutustumassa kynsi- ja kauneusharrastajien kynsilakkakätköihin ja kynsiharrastukseen. Nyt saadaan lukea Jos Edes Kynnet -blogin Papun vastauksia.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Miten säilytät kynsilakkojasi?

Kynsilakat ovat pääasiassa vessan peilikaapeissa sekä yhdessä seinään kiinnitetyssä hyllyssä, johon mahtuu esim. OPI:n kokoisia lakkoja yhteensä 48.


Miten säilytät muita kynsilakkaharrastukseen liittyviä tarvikkeita kuten leimauslaattoja, siveltimiä, koristeita jne.?


Koristeet ovat pienessä lasten Mauri Kunnas -kuvioisessa "salkussa", leimailutarvikkeet kannellisissa monitoimilaatikoissa vessan tason alla olevissa kaapeissa. Siveltimet ja muut sen kaltaiset työkalut ovat neliosaisessa kynäpurkissa vessan peilikaapissa. :)


Viekö tämä kokonaisuus paljon tilaa?


Suunnilleen kaikki kynsirompe mahtuu vessan kaappeihin, eikä ole sieltä juurikaan vuotanut muualle asuntoon. :) Sanoisin siis, että harrastukseni ei vie ihan kauheasti tilaa, onneksi.


Haluaisitko tehdä säilytysjärjestelmääsi muutoksia? Millaisia?


Periaatteessa olisi ihan kiva omistaa vaikkapa Ikean Alex-laatikosto, mutta meillä ei kerta kaikkiaan ole sellaiselle paikkaa.


Ovatko nämä muutokset haavetasolla vai toteutumassa?


Lähinnä haavetasolla, sillä asunto on tällä hetkellä jo valmiiksi niin täynnä kaikkea, että en halua hankkia tänne enempää rompetta viemään tilaa. Vessan kaapeissa on rajallinen tilamäärä kynsilakoille sun muille, ja se jos mikä auttaa pitämään kokoelman kasvun kurissa :D
Missä tavallisesti lakkaat kyntesi?


Joko keittiön pöydän ääressä tai olohuoneen sohvapöydän ääressä. Meille on kohta tulossa uusi ruokapöytä, joten sen ääressä en sitten kyllä taida enää uskaltaa kynsiäni lakata, etten turmele uutta pöytää lakkatahroilla - nykyinen on niin lommoilla ja naarmuilla (kiitos lasten), ettei sen kanssa ole niin kauheasti tarvinnut pelätä :)


Montako kynsilakkaa sinulla suunnilleen on?


Tarkalleen laskien 145, mutta tässä lukemassa on ainoastaan väri- ja efektilakat - siihen päälle tulevat vielä aluslakat, päällyslakat ja esim. mattaavat päällyslakat.


Mitkä lakat ovat kokoelmasi helmiä?


Jaa-a... kaikki, jotka ylipäänsä saavat hyllyyni jäädä, ovat mieluisia lakkoja, mutta kokoelman helmen pitäisi ehkä olla jo jotain vähän erikoisempaa tai harvinaisempaa. *miettii* O.P.I. Parlez-Vous OPI? on varmaankin yksi niistä helmistä, sillä se on paitsi todella kaunis, myös jo harvinainen ja siksi pahuksen kallis. Saman kokoelman Baguette Me Not on suosikkejani, vaikka se ei vielä olekaan kiivennyt samanlaisiin hintoihin kuin sisarensa. FingerPaintsin monivärinen flakielakka Twisted on myös siinä määrin harvinainen lakka, että en usko siitä ihan vähällä luopuvani.Onko kokoelmassasi hirvityksiä? Mitkä ne ovat? 

Normaalisti vastaisin "ei", koska hirvitykset eivät saa jäädä hyllyyni, mutta nyt siellä on vahingossa sinne päätynyt Essencen kammokeltainen Have Fun, jota en ollut tilannut mutta joka väärinkäsityksen takia sitten minulle kuitenkin saapui. *hrrrr*

Mikä olisi lakka minkä ehdottomasti hankkisit jos se olisi mahdollista? 

O.P.I. La Bohemen ottaisin mielelläni, jos sen saisi järkevään hintaan. Tällä hetkellä halvin kappale eBayssa näyttää kuitenkin olevan yli 37 euroa, joten en usko sitä koskaan hankkivani - lakkojen kanssa kipuraja menee 20-25 eurossa.  Haluaisin myös Dance Legendin Velvet-kokoelman lakan numero 633, mutta sitäkään ei myydä enää oikeastaan missään, joten turha siitä on haaveilla :D


Mitä muita kynsilakkoja toivelistaltasi löytyy?


Hämmentävää kyllä, juuri nyt toivelistalla ei oikeastaan ole mitään sen ihmeempää. Tämän lähestyvän juhlakauden lakkakokoelmat ovat olleet poikkeuksetta jonkinasteisia pettymyksiä, joten sieltä ei juuri hankittavaa löytynyt. Jään odottelemaan kevätkokoelmia :)


Oletko hankkimassa lähiaikoina joitain näistä lakoista? Minkä/mitkä?


Ks. vastaus 11.
Mikä on suosikkisi kynsilakkamerkeistä?


Essie, OPI, Picture Polish ja KBShimmer. Ehkä myös tuossa järjestyksessä.


Minkä sävyisiä lakkoja on kokoelmassasi eniten?


Punaisen eri sävyjä (kun mukaan luetaan vaaleanpunaiset) on selvästi eniten. :) Kakkosena tulevat varmaankin violetit, elleivät sinisävyt ole jo kiilanneet ohi. En ole viime aikoina laskenut.


Kuinka usein käyt lakat läpi myyntitarkoituksessa?


Ihan kunnon karsinnan teen ehkä 4-5 kertaa vuodessa, mutta siirrän jatkuvasti myytäviin yksittäisiä lakkoja, joita en usko haluavani säästää itselläni. Jos jokin uusi lakka on koostumukseltaan ärsyttävä ja levittyy huonosti, se saa yleensä lähtöpassit saman tien. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi huonoihin kynsilakkoihin.

Ylläpidätkö lakkojesi kuntoa jotenkin? Esim. ohentamalla lakkoja tai siistimällä pulloja? 

Aina silloin tällöin käyn pulloja läpi isomman määrän ja putsaan pullonsuut. Ohentamista vaativat lähinnä jankkiintuvat pikakuivattajat ja pari hankalampaa glitterlakkaa. Värilakoissa ei ole tähän mennessä juuri paksuuntumista tapahtunut. Lisäksi ravistelen tiettyjä lakkoja aika säännöllisesti, koska niissä näkyy muuten rumat erottuneen väripigmentin rajat :)


Oletko erikseen lajitellut käyttämättömät lakat sivuun vai ovatko ne muiden lakkojen joukossa?


Kaikki lakat ovat kaapissa / hyllyssä, eli mitään en ole siirtänyt syrjään. Käyttämättömät lakat olen erotellut muista siten, että niiden swatch-tikut ovat erillisessä lasipurkissa ja ne siirretään tikkuviuhkaan vasta sitten, kun lakka on päässyt kynsille - siis olettaen, että kyseinen lakka saa jäädä kokoelmaani.
Minkälainen on järjestelysi kynsien valokuvaamista varten? (Tausta, valaistus, kamera jne.)


Minulla on itse kyhätty lightbox, joka on periaatteessa vain kolmelta sivulta aukileikattu pahvilaatikko ympäröitynä valkealla silkkipaperilla. Kuvien tausta on musta. Tähän asti olen käyttänyt lightboxissa ihan tavallista mustaa kartonkia taustalla, mutta nyt testailen kuvaamista ilman boxia ja käyttäen taustana mustaa hieman kiiltävää kangasta. Valaistuksesta huolehtivat kolme lamppua, jotka ovat värilämmöltään 6500K. Kuvaamiseen käytän Canon Powershot G12 -kameraa, joka on kyllä pokkari, mutta ominaisuuksiltaan hyvin monipuolinen ja pokkarikameroiden kategoriassa varmaan aika lailla siellä yläpäässä laadultaan. Se riittää minun tarpeisiini varsin hyvin.


Suuri kiitos Papulle vastauksista! :)

3 kommenttia:

 1. "Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi huonoihin kynsilakkoihin." Papu on tässä niin oikeassa! Tykkään kovasti tästä sarjastasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Itse tosin välillä huomaan törmääväni myös sellaisiin lakkoihin, joita ei voi vaan ohittaa vaikka laatu olisi mitä :D Mukava kuulla! :)

   Poista
  2. Hyvä sävy saa paljon anteeksi kyllä minultakin. :c Ei vaan sitten tule niin kauheesti käytettyä, jos koostumus on kuraa, mut luopuakaan ei aina voi. :D

   Poista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...