1/03/2015

Toisen lakkalaatikolla: Nail Art by Belegwen


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Toisen lakkalaatikolla -sarjassa käydään tutustumassa kynsi- ja kauneusharrastajien kynsilakkakätköihin ja kynsiharrastukseen. Tänään kysymyksiin on vastaamassa Nail Art by Belegwen -blogista Belegwen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Miten säilytät kynsilakkojasi?

Kynsilakat ovat esillä nätisti hyllyssä. Olen itse tehnyt IKEAn hyllyyn sopivat telineet kulmalistasta ja telineitä on yhteensä kahdeksan kappaletta.  Asensin hyllyyn myös valot, joten kynsilakat on myös kauniisti valaistuja ja valot helpottavat lakan valitsemista. 

Miten säilytät muita kynsilakkaharrastukseen liittyviä tarvikkeita kuten leimauslaattoja, siveltimiä, koristeita jne. ?

Leimauslaatat ovat kansiossa, jossa on mitaleille tarkoitettuja taskuja. Näihin mahtuvat isommatkin pyöreät laatat. Kansio on UV-uunin vieressä hyllyssä. Leimausvälineet ovat koreissa hyllyssä. Siveltimet, viilat ja muut työkalut ovat pöydällä kynätelineissä. Muut koristeet ja välineet ovat Jyskistä ostetussa KOKKEDAL-lipastossa työpöydän vieressä.


Viekö tämä kokonaisuus paljon tilaa?

Vie. :D Aika lailla puolet yhdestä huoneesta. Asumme kuitenkin kahdestaan miehen kanssa kolmen makuuhuoneen omakotitalossa, joten sille on hyvin tilaa. Loppu huoneesta kuuluu pianolle, parille sähkökitaralle, nojatuolille ja asekaapille.

Haluaisitko tehdä säilytysjärjestelmääsi muutoksia? Millaisia?

Kyllä. Haluaisin tehdä erillisen pysyvän kuvauspaikan, jotta työpöytää ei tarvitsisi aina muuttaa lakkauksen jälkeen kuvaukseen sopivaksi. Lisäksi nurkkausta olisi kiva tuunata kauniimmaksi. Tykkään piilotella asioita pois näkyviltä jotta näyttää siistimmältä.

Ovatko nämä muutokset haavetasolla vai toteutumassa?

En edes ajatellut tätä muutosta ennen näitä kysymyksiä, mutta sehän taitaa olla mahdollista toteuttaa ihan pienellä budjetillakin. Ostin pari viikkoa sitten Anttilan alennuksesta kolme Airam Venla-valaisinta huikeaan 13 euron hintaan (normaalisti nämä maksaisivat yli 70e). Aikaisemmin mulla on ollut näitä työpöydällä kolme kappaletta ja nyt niitä on kolme lisää. Uudet lamput joutaisivat hyvin kuvauspaikalle. 

Missä tavallisesti lakkaat kyntesi?

Lakkaan aina kynsinurkkauksessani olevalla työpöydällä. Jos teen tutoriaaleja ja kamera pitää saada järkevään paikkaan, niin mulla on sitä varten pieni pyöreä pöytä, joka on piilossa työpöydän alla. Käytän tätä pöytää myös silloin, kun teen lakkauksia muille.

Montako kynsilakkaa sinulla suunnilleen on?

307. Pidän Exceliä lakkoja varten ja kuvaan vielä jokaisen lakan Pinterestiin, joten molemmista voi tarkistaa lakkojen saldon. Hulluutta on monenlaista.

Mitkä lakat ovat kokoelmasi helmiä?

Ehdottomasti OPIn DS Exclusive, DS Fantasy ja DS Desire. Myös China Glazen OMG:t ja Tronicat kuuluvat rakkaimpiin lakkoihin.


Onko kokoelmassasi hirvityksiä? Mitkä ne ovat?

Olen pyrkinyt karsimaan lakkakokoelmaani sellaiseksi, ettei sieltä mun silmään löydy hirvityksiä.

Mikä olisi lakka minkä ehdottomasti hankkisit jos se olisi mahdollista? 

China Glaze DV8. Muita ei nyt tällä hetkellä tule mieleen.

Mitä muita kynsilakkoja toivelistaltasi löytyy?

Tällä hetkellä toivelistallani on Essie Pinking About You ja OPIn ensi kevään kokoelmasta muutama lakka. Tämän lisäksi himoitsen Kikon, ILNP:n ja piCture pOlishin lakkoja erittäin paljon.

Oletko hankkimassa lähiaikoina joitain näistä lakoista? Minkä/mitkä?
Essien ostan varmaankin tämän vuoden puolella ja OPIt vasta sitten kun ne tulevat myyntiin. Veronpalautuksista haaveilen ostavani muutaman indielakan, mutta valinnanvaikeus on tässä tapauksessa erittäin suuri.

Mikä on suosikkisi kynsilakkamerkeistä?

OPI, Essie (suomisudilla) ja China Glaze. Pidän myös halvemmista merkeistä, kuten Essence ja Gina Tricot. Indielakoista mulla ei hirvittävästi ole kokemusta, joten niistä en osaa sanoa mitään.

Minkä sävyisiä lakkoja on kokoelmassasi eniten?

Tämä oli vaikea kysymys. Olen aika kaikkiruokainen, mutta tietyt vihreät ja siniset eivät iske. Tikkujen perusteella eniten löytyy ehkä violetteja ja punaisen sävyisiä.


Kuinka usein käyt lakat läpi myyntitarkoituksessa?

Aika harvoin, sillä en malta luopua lakoista. Olenkohan muutaman kerran myynyt blogin kautta niitä eteenpäin. Olen kyllä antanut paljon halvempia merkkejä sukulaistytöille. Nyt kokoelma on kuitenkin hyvin lähelle sitä mitä haluan.

Ylläpidätkö lakkojesi kuntoa jotenkin? Esim. ohentamalla lakkoja tai siistimällä pulloja?

Olen kertaalleen käynyt läpi koko kokoelman ja siistinyt pullot, mutta nykyään teen sen vain tarvittaessa. Ohentajaa käytän yleensä lakkaustilanteessa, kun huomaan lakan olevan liian paksu.

Oletko erikseen lajitellut käyttämättömät lakat sivuun vai ovatko ne muiden lakkojen joukossa?

Pidän muiden joukossa, sillä käyttämättömät lakat ovat merkittynä Exceliin. Tällä hetkellä käyttämättömiä lakkoja on yksi, joten eihän sitä voi laittaa eristyksiin muista. :)


Minkälainen on järjestelysi kynsien valokuvaamista varten? (Tausta, valaistus, kamera jne.)


Kuvaustausta on vanha valokuvakehys, johon kiinnitän klipsillä valkoisen paperin. Valaistuksessa käytän aiemmin mainitsemiani Airam Venla –valaisimia. Lampuissa on Osramin päivänvalopolttimot, tai oikeastaan vähän sinnepäin, sillä näiden polttimoiden värilämpötila on 4000 Kelviniä. Kamerana käytän kohta 6 vuotta vanhaa Canonin SX1IS:ää.  

Kiitos paljon vastauksista ja osallistumisesta! :) 

8 kommenttia:

 1. Haha, tulihan noita Picture Polisheja sitten hommattuakin vähän useampi kuin muutama! :D Lakkausnurkkaukseen olenkin tehnyt erillisen kuvauspaikan, kiitos kun kysyit voiko sille tehdä mitään, niin siitä se idea sitten lähti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, pitää tehdä jatkohaastattelu selvästi! :D

   Poista
 2. Ihana postaus! Voi, kun olisikin ihan oma erillinen huone, missä harrastaa tätä hulluutta. Ja siellä tietty se erillinen kuvauspiste valmiina jatkuvasti. Nyt olen vallannut keittiön ja ruokapöydän harrastukselleni. Toisaalta ihan ok, koska muuten erillinen keittiö olisi meillä aika käyttämättömänä, kun syömme eväät telkkarin ääressä olkkarissa. Onneksi tuli joskus muinoin teetettyä iso ja tukeva ruokapöytä, koska nyt se on korvaamaton :). Vielä kun tähän pöydälle teettäisi lasikannen niin en tuhoaisi nättiä valkoista pintaa aivan pysyvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Itsellä on kuvauspiste aina valmiina, en jaksaisi millään koota sitä joka kerta, tuhoaisin kynnet kuitenkin siinä touhussa :( Hyvä juttu, että ruokapöytä oli sopiva toimipiste, aina ei tiedäkään millaiseen käyttöön huonekalut tulevat kun niitä kotiin hakee :D

   Poista
 3. Oi, taas oli mielenkiintoinen postaus. Kylläpäs Belegwenillä onkin upeasti lakat esillä! :)

  VastaaPoista
 4. Aaaahh!! Ihana tuo valaistu lakkahylly!! Tosi kauniisti laitettu kaikki. Näitä on kyllä ihana lukea eli täytyy edelleen kiitellä loistoideaa :D

  VastaaPoista

Every comment brightens up my day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...